Tamperelainen Rebecca Vuorio, 24, on toiminut kuusi vuotta vastaavana tarjoilijana siipiravintola Hookissa. Tänä keväänä hän osallistui Miss Suomi -kilpailuun, jossa hän pääsi finaaliin ja hänet valittiin lehdistön ihannetytöksi. Miten Rebecca on päätynyt tarjoilijan työhön? Entä miten hän päätyi hakemaan Miss Suomi kilpailuun? Mikä on hänen suurin unelmansa?


Rebecca viihtyy tarjoilijan työssään, vaikka sitä on takana jo kuusi vuotta. (Kuva: Vilma Toikka)

Rebecca aloitti tarjoilijan työt jo kuusi vuotta sitten eli ollessaan vasta 18-vuotias. Vuorio päätyi Hookiin töihin vanhempiensa kautta. Töitä on pitänyt tehdä runsaasti sen eteen, että hän on ansainnut vastaavan tarjoilijan paikan.

Vaikka Rebecca on ollut jo pitkään töissä Hookissa, työ ei silti kyllästytä häntä lainkaan. Rebecca ei suinkaan ole lopettamassa tarjoilijan töitä missimenestyksestä huolimatta, vaan hän aikoo yhdistää ravintola-alan ja mallintyöt.

“Mä oon siellä töissä, koska rakastan olla ihmisten kanssa tekemisissä. Siellä on hyvä ilmapiiri ja käy tosi paljon kivoja asiakkaita. Asiakaskuntaa on laidasta laitaan, mutta Hook on kuitenkin loppupeleissä aika nuorisopainotteinen paikka, niin siellä käy tosi rentoo, nuorta urheilijaporukkaa, jota on kiva palvella”, Vuorio kertoo.

Miss Suomi -kilpailu

Miss Suomi-kilpailu on ollut Rebeccan unelma pikkutytöstä asti. Rebecca on aina nauttinut esiintymisestä ja halunnut saada oman äänensä kuuluviin. Vuorion haaveena on ollut jo pitkään juontajan ammatti, joten hän toivoo, että Miss Suomi-kilpailu avaisi mahdollisuuksia media-alalle.

Koronaviruspandemian vuoksi Miss Suomi-kilpailu oli tänä vuonna ennätyksellisen pitkä. Finaali piti järjestää jo keväällä, mutta sen järjestäminen pitkittyi syyskuulle asti.

“Matka oli pitkä, mutta en vaihtaisi siitä sekuntiakaan. Meillä oli hienoja koulutuksia ja kouluttajia. Olen kasvanut ihmisenä enemmän kuin koskaan ennen. Olen tyytyväinen, että lähdin mukaan tähän kilpailuun, en vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään. Löysin kilpailusta ihania ystäviä ja vaikkei minusta Miss Suomea tullut, niin olen todella ylpeä ja kiitollinen siitä, että minut valittiin lehdistön ihannetytöksi”, Vuorio kertoo.

Rebecca kokee, että Miss Suomi-kruunut menivät juuri oikeille henkilöille ja Suomi sai upean Miss Suomen ja perintöprinsessat. Vuorio on tyytyväinen omaan suoritukseensa ja titteliin, jonka sai. Hän kuvailee itseään räväkäksi, puheliaaksi ja sosiaaliseksi. Hänen mielestään lehdistön ihannetytön titteli sopii hänelle kuin “nenä päähän”.


Miss Suomi 2020 lehdistön ihannetyttö oli Rebeccalle saavutus, jonka hän tulee muistamaan aina. ( Kuva: Vilma Toikka)

“Olen todella ylpeä ystävistäni, jotka kruunattiin. En malta odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kisasta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa!”

Miss Suomi-kilpailu on takana, mutta Rebecca aikoo palata Hookiin töihin ainakin toistaiseksi.

“Olen sopinut muutaman mallitoimiston kanssa tapaamisen ja jatkan omien unelmien tavoittelua ja yritän löytää tieni media-alalle. Uskon, että kilpailusta on paljon hyötyä töiden kannalta, koska olen oppinut paljon itsestäni ja olen oppinut käsittelemään vaikeitakin tilanteita. Ihanaa palata töihin ja takaisin “tavalliseen” elämään, minun lempiasiakkaideni luokse.”

Miss Suomi-kilpailu on ollut Rebeccan tarjoilijan työn kannalta todella hyödyllinen.

“Toimin työssäni johtotehtävissä, joka on toisinaan yllättävänkin rankkaa. Kilpailun myötä olen saanut todella paljon lisää itsevarmuutta, sillä olen ollut kilpailun aikana paljon tekemisissä uusien ihmisten kanssa.”

“Olen tällä hetkellä onnellisempi kuin koskaan ennen ja sekin huokuu ulospäin ja näkyy varmasti myös asiakaspalvelutyössä. Henkinen hyvinvointi loistaa myös ulospäin ja tuo asiakkaille ja muille ihmisille hyvän mielen ja olon.”

Tarjoilijana työssä on osattava käsitellä sekä työntekijöistä, että asiakkaista hyvin ja Rebecca uskoo, että missikilpailukokemuksta on ollut hyötyä myös tässä asiassa. Vuorio kuvailee itseään positiiviseksi, motivoituneeksi ja hän luottaa itseensä ja omaan tekemiseensä enemmän kuin koskaan ennen.

“ Lauantaina sanoin lavalla itselleni, että luota itseesi, älä välitä muiden mielipiteistä. Kauneus tulee sisältäpäin ja arvosta itseäsi sellaisena kuin olet. Tämä on neuvo, minkä pohjalta aion itse elää tästä eteenpäin ja toivoisin kaikkien muidenkin noudattavan tätä vinkkiä. Usko itseesi, pystyt mihin vain“, kertoo Rebecca .