Suomen raviurheilun pääsarja Kavioliiga on päätetty keskeyttää koronavirustilanteen aiheuttaman kilpailutauon takia. Jäljellä olleet kilpailut on vielä mahdollista järjestää, mutta sarjan kokonaispisteisiin niillä ei ole vaikutusta. 

Suomen raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos ry tiedotti perjantaina, että raviurheilun pääsarja Kavioliigan kausi keskeytetään. Suomen hallituksen koronavirustilanteen hillitsemiseksi asettamat kokoontumisrajoitukset johtivat ensin kilpailutaukoon ja nyt sarjan keskeytykseen. 

– Kilpailutauko sijoittuu Kavioliigan kannalta ikävään kohtaan. Moni potentiaalinen Kavioliiga-hevonen vietti vielä talvitaukoaan eikä viimeiseltä Kavioliiga-etapilta keretty ajamaan kuin yhdet osakilpailut. Ainoa ratkaisu tässä tilanteessa oli kauden keskeyttäminen, Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kertoo. 

Kavioliigan kausi koostuu kolmesta Grand Prix -kilpailusta, joihin pääsevät kymmenen hevosta ratkotaan kuuden osakilpailun kautta. Kautta ehdittiin käydä hieman yli kaksi kolmasosaa, kun kolmannen Grand Prix:n ensimmäiset osakilpailut jäivät viimeisiksi toteutuneiksi.  

Vaikka loppupään ravit jäivät mahdollisesti ajamatta, ei kilpailupäällikön korviin ole kantautunut tyytymättömyyttä päätöksestä. 

– Talleilta ei ole kuulunut soraääniä tästä. Kaikki varmasti ymmärtävät tilanteen ja hyväksyvät päätöksen. 

Sarjan viimeisiä kilpailuja on mahdollista ajaa vielä toukokuun lopulla, jos kokoontumisrajoitukset ovat poistuneet käytöstä silloin. Kavioliigan sarjataulukkoon kilpailut eivät silloin enää kuitenkaan vaikuttaisi. 

Keskeytyksen myötä sarjojen pistepörssivoittajat jäävät ratkaisematta. Lämminveristen sarjaa johti ennen keskeytystä Workout Wonder ja kylmäveristen sarjaa taas Koskelan Akseli. 

Ensimmäinen sarjamuotoinen kausi

Päättynyt kausi oli Kavioliigan ensimmäinen. Sarjamuotoinen kilpailuformaatti otettiin käyttöön vasta täksi kaudeksi. Valmisteilla se oli ollut jo hyvän tovin, ja suunnittelemassa sitä oli iso taustajoukko. Pekosen mukaan Hippoksessa ollaan tyytyväisiä, että se saatiin järjestettyä. 

– Kausi oli erittäin onnistunut, niin kauan kuin sitä kesti. Hevosia oli paljon mukana, niin osakilpailuissa, kuin itse Grand Prix -kilpailuissakin, Pekonen kommentoi.

Vaikka useista urheilulajeista kuulee jatkuvasti talousvaikeuksissa rypevistä seuroista, Kavioliiga ei Pekosen mukaan kohtaa suuria rahahuolia. Osallistuvien tallien ei uskota vähenevän merkittävästi talousvaikeuksien takia. 

Hippoksessa ollaan optimistisia, että syyskuussa alkava uusi Kavioliigakausi saadaan alkuun normaalisti. 

– Hevoset olivat juuri palaamassa talvitauolta, ja nyt tulee uusi tauko heti perään. Tämä saattaa jopa parantaa ensi kauden tasoa, kun hevoset ovat levänneitä, Pekonen arvelee.