Miettiliäänä turnauksen keskiössä Kuva: Malmi Blaze

Haastateltavaksi on saapunut Leppäsen Juho, Malmi Blazen 23 vuotias puolustuksen keskimmäinen tukimies. Maunulassa kasvanut oman tiensä kulkija, pääkaupungilta pienkylään Klaukkalaan muuttanut mies, moninkertainen Suomenmestari juniorivuosiltaan, jolta löytyy luonnetta sekä karismaa, sekä erittäin muhkea parta.

Jo vuosikymmenen amerikkalaista jalkapalloa harrastanut on nähnyt juniorivuosinaan, kuinka paljon vaaditaan päästä Suomen huipulle. Tällä hetkellä hän vaikuttaa Malmi Blaze nimisessä joukkueessa aladivisioonassa, pelaten rakkaudesta lajiin.

Malmin torilta löytyvästä Melplayn Vip Loungesta kuuluu musiikkia, sekä laulua, mikin päästä löytyy Malmin Blazen tukimies, sekä nykyinen puheenjohtaja ja biisinä toimii Anssi Kelan 1972, ei tullut meistä muurareita, eikä lääkäreitä, vaan amerikkalaisen jalkapallon pelaajia.

´´Aloittamisesta voin kiittää omaa isäpuoltani, kävimme 2006 Amerikassa, jossa televisiosta näin ensimmäiset pelini, jonka kautta uppouduin lajiin täysin´´

Siitä lähtien peli on muuttunut radikaalisti.

-Kokemuksen kautta tässä mennään, kymmenen kautta myöhemmin huomaa vieläkin, kuinka tehdä pieniäkin asioita paremmin, kuten askelmat, pelinluku sekä taklauksia, kokemus on rikkautta.

Mestaruuksia linjapuolustaja Leppänen on jo napannut neljä kappaletta, jokainen mestaruus on totta kai iso asia, mutta myös jokin aina näistä nousee muita paremmin esille henkilökohtaisella tasolla.

-D-juniorien finaali Seinäjoelle, ensimmäiselle puoliajalle tein td:n, otin interin ja juoksin pohjiin, sen muistaa aina.

Myös ulkomailla on tullut menestystä

-Itävallassa World Sport Festival 2011 käytiin ja voitettiin kokonainen turnaus siellä, se oli sellaista ison maailman peliä.

Kontaktilaji missä loukkaantumisilta ei voi välttyä

-Ei sitä oikeastaan tule ajateltua, vaikka välillä pitäisi, mutta urheilussa adrenaliini virtaa niin lujaa, että se kyllä unohtuu pelin ollessa käynnissä.

-Tässä olkapäätä kuntoutettu jo useampaan otteeseen, joten saa nähdä kuinka kauan itse viihdyn pelikentillä.

Myös toimistohommat ovat tulleet tutuksi Kuva: Malmi Blaze

Menneestä kaudesta kohti uutta kautta ja uusia kujeita

Usko oman joukkueen tekemiseen on vahva, ja tulevaan kauteen on valmistauduttu hyvällä rutiinilla.

Viime kaudella jäätiin pronssille, mutta tämä on otettu voitoksi.

-Meillä oli aika rookie joukkue, että ei tämä mikään pettymys ollut, kausi päättyi kuitenkin voittoon, siihen nähden, että rosteri oli kapea, tulos oli erittäin hyvä.

Uuden kauden otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu liiton kautta, mutta valmistautuminen on jo alkanut talvisesongin voimin.

-Treenit on jo aloitettu, että päästään skarppiin kuntoon, itse vielä pohdin, että pystyykö pelaamaan, sillä leikkaus on viime kaudelta takana, jota pyritty kuntouttamaan tulevaa kautta varten, kuitenkin jollain tapaa mukana joukkueessa, joko pelikentällä taikka sitten pelkästään puheenjohtaja hommissa.

Tulessa kentällä sekä toimistossa

Leppänen toimii myös kentällä pelaamisen lisäksi puheenjohtajana, johon liittyy milloin mitäkin.

-Suunnitellaan miten treenataan, ihan yleisiä perusasioita joukkueiden pyörittämiseen, budjetit, treenivuorot, pikku kivaa tekemistä, myös mediapuolen hommia tulee tehtyä, muun muassa  live-lähetyksiä facebookkiin, late night with Malmi nimistä konseptia joka on hauskaa vaihtelua.

Roope Bamberg