Tältä Senaatintorilla näyttäisi tavallisesti joulukuussa. (Kuva: Marit Henriksson https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Senate_Square_at_Christmas_time_-_Marit_Henriksson_5.jpg)

Helsinkiläistä joulua vahvasti symboloivat Tuomaan Markkinat perutaan tältä vuodelta koronapandemian takia. Kaikki yleisötilaisuudet kiellettiin 30.11. alkaen pääkaupunkiseudun siirryttyä koronapandemiatilanteessa leviämisvaiheeseen. Tuomaan Markkinat olisivat tavallisesti avautuneet vierailijoille Senaatintorilla 5.12. 

Rakastetun joulutorin peruuntuminen on monelle markkinoille ilmoittautuneelle myyjälle kova paikka. Markkinoiden järjestelyt ovat vaatineet yli satojen toimijoiden yhteistyötä ja työpanosta. Myyjäisiin on ilmoittautunut 108 myyjää, joista 93 on kotimaista pientuottajaa sekä 15 ravintola- ja kahvilatoimijaa.

Myyjäisiin ilmoittautuneista yrittäjistä monet ovat tehneet valmisteluita markkinoita varten jo keväästä lähtien. Helsingin tapahtumasäätiö auttaa yrittäjiä minimoimaan tapahtuman peruuntumisesta aiheutuvia taloudellisia tappioita korvaamalla tähän asti tapahtuman järjestelyistä aiheutuneita kuluja yli 200 000 euron edestä.

Monien kotimaisten pientuottajien kohdalla korona aiheuttaa huomattavia tappiota, joista johtuen monet yritykset ovat joutuneet lomauttamaan tai irtisanomaan työntekijöitään. Poikkeuksellisten aikojen ja taloudellisen ahdingon keskellä kuluttajia kannustetaankin tukemaan kotimaisia yrittäjiä.

Tue kotimaisia yrittäjiä ja kuluta netissä

Tällä hetkellä Helsingin tapahtumasäätiössä mietitään niitä keinoja, joilla tukea yrittäjiä myymään tuotteitansa digitaalisesti Tuomaan Markkinoiden kanavien kautta. Digitalisaatio on mahdollistanut palveluiden ja hyödykkeiden saatavuuden suoraan toimittajalta kuluttajan kotiovelle näppärästi netin kautta. Vaikka tänä vuonna Tuomaan Markkinoille ei pääse nyt paikan päälle nauttimaan tunnelmasta sekä moninaisesta palveluiden ja tuotteiden kirjosta, voit tukea markkinoille ilmoittautuneita yrityksiä kuluttamalla niiden palveluita netin tai sosiaalisen median välityksellä. Tilaa tuotteet verkosta. Osta vaikkapa lahjakortti ja nauti yrityksen tarjoamista tuotteista tai palveluista myöhemmin.

Markkinoiden myyjät korostavat vastuullisia tuotanto- ja toimintatapoja. 

Alhaalla linkki, jonka takaa pääset selaamaan listausta Tuomaan Markkinoiden myyjistä: