Suosittu rap- ja metallimusiikkia yhdistelevä bändi Rage Against The Machine ilmoitti alkuvuodesta, että bändi nähdäänpitkän tauon jälkeen ensi kesänä muutamalla festivaalikeikalla. Yhtyeen viimeisimmästä esiintymisestä on ehtinyt vierähtää jo lähes kymmenen vuotta, joten fanien nälkä nähdä kalifornialaislähtöinennelikko lauteilla on kasvanut suureksi.

Lisää riemunaihetta rokkikansan elämään tuli, kun RATM julkaisi viime viikolla aikataulun Pohjois-Amerikan kiertueelle. Bändin ystävien hymy tosin hyytyi nopeasti, kun keikkalippujen hinnat tulivat julki. Konserttiin halajavien täytyy maksaa piletistä vähintään 125 dollaria, mutta korkeimmillaan hinta saattoi kohota jopa yli 700 dollarin.

Ärsyyntyneet fanit nostivat nopeasti kapinan ja vaativat selitystä bändin jäseniltä. Yhtyeen kitaristi Tom Morello otti kantaa kohuun Twitterissä. Hänen mukaan 90 prosenttia lipuista on 125 dollaria maksavia perushintaisia lippuja. Loput 10 prosenttia pääsylipuista puolestaan ovat miehen mukaan hyväntekeväisyyslippuja, joiden hinnasta suurin osa menee keikkapaikkakunnan hyväntekeväisyysjärjestöille.

Vähäosaisten tukemisen lisäksi lippujen korkean hinnan tarkoituksena on niiden trokaamisen vaikeuttaminen.

Yhtyeen kitaristin Tom Morellon mukaan korkeiden lipunhintojen tarkoitus on hyvä (KUVA:Wikipedia)

”Kallein pääsylippu millekään kiertueen keikalle on perushintainen 125 dollaria maksava lippu. Poikkeuksena kuitenkin ovat hyväntekeväisyysliput, joiden lisähinnasta 100 prosenttia menee hyväntekeväisyyteen. Kaikki muun hintaiset liput ovat trokaajien myymiä”, Morello twiittaa.

Monet faneista hyväksyivät yhtyeen päätöksen ja asettuivat heidän puolelleen. Kaikkia miehen selitys ei kuitenkaan vakuuttanut.

”Sen sijaan, että bändi lahjottaisi itse rahaa sitä tarvitseville, he pakottavat fanit maksamaan ylihintaa. He taistelevat trokaamista vastaan tekemällä sitä itse hyväntekeväisyyden nimissä”, yksi tuohtuneista faneista tilitti Twitterissä.

Morello kuitenkin muistutti, että kalliit liput ovat tarkoitettu niille, jotka ovat taloudellisesti kykeneviä maksamaan korkeamman hinnan. Lisäksi hyväntekeväisyyslipun hinnan voi hänen mukaansa vähentää verotuksessa.