Jere “Jete” Ollinen asettelee mikrofonia.

Juontamista, musiikkia, opetusta ja kirjoja. Moniosaaja Ollinen pitää itsensä kiireisenä

 

 Jere Ollinen, Jetenäkin tunnettu radiotoimittaja, muusikko ja media-alan moniosaaja näppäilee puhelintaan. Kiireisellä miehellä on siitä huolimatta 20 minuuttia aikaa omistautua myös haastatteluun. Puhelin siirtyy äänettömälle ja mies nojautuu kohti pöytää. Jerestä huokuu reipas ja kunnioittava ote.

1970 Etu-Töölössä, Helsingissä syntynyt Jere on musiikkimies. Hän on soittanut useimmissa bändeissä vuosien varrella ja opettanut myös kitaran ja basson soittoa vuodesta 1994. Jere on suorittanut opintoja Helsingin konservatoriosta instrumenttinaan klassinen viulu.

”Hanuri on sellanen soitin, joka ei oikeen lähde”, Jere tarkentaa.

Jeren kontolla on myös Laajasalon opiston Bändikerhon vetäminen. Bändikerho on koulun valinnainen kurssi, johon opiskelijat voivat osallistua musiikkitaustoista riippumatta.

Bändisoittimet on Jerelle tuttuja (Kuva: Eetu Laukkanen)

”Ekan keikan jälkeen ne leijuu 10 senttiä irti lattiasta”

  ”Tää on neljäs vuosi, kun bändikerhoja järkätään. Eka oli vuonna 2014. Meillä on tarkoitus kasata soittajista muutama bilebändi ja esiintyä koulun järjestämissä tapahtumissa. Ensimmäinen keikka on Laajiksen 111- vuotissynttäreillä marraskuun tokalla viikolla. Ois hyvä, jos jokaisella bändillä ois kaksi hyvää bilebiisii. Parasta tässä hommassa on ehdottomasti se, kun näkee jonkun kotona soittavan tyypin olevan ihan liekeissä, kun pääsee soittamaan ekaa kertaa bändin kanssa. Ekan keikan jälkeen ne leijuu 10 senttiä irti lattiasta”, Jere kertoo hymyillen.

Jerellä on myös opettajataustaa. Isänsä jalanjäljissä hän on opettanut peruskoulussa 14 vuotta, joista 12 vuotta erikoisluokkaa yläluokilla. Vuonna 2012 Jere haki uutta suuntaa elämälleen. Tuttavan kehotuksesta mies haki Laajasalon opistoon radiolinjalle ja koulu hyväksyi hänet opiskelijaksi. Työharjoittelupaikkoja hakiessaan Jere laittoi hakemuksia Ylelle, Radio rokkiin, Radio Helsinkiin ja Bassolle.

Radio city tärppäsi

”Opettaja sano, että laita nyt vielä Citylle. Oon kuulemma sen tyylinen jätkä. Se oli onni, sillä City oli ainut, joka vastasi”, Jere muistelee.

Radio City otti Jeren harjoittelijaksi vuonna 2013. Harjoittelujakso meni hyvin ja Cityn kanavapäällikkö pyysi Jereä tekemään sijaisuuksia. Sijaisuuksia alkoi olla niin paljon, että Jere vakinaistettiin ja hänen ensimmäinen ohjelmansa oli Cityn viikonloppu. Nykyään Jere tekee Cityn iltaa. Lähetysaika on arkisin 17:30 – 21:30. Lisäksi Jere operoi Cityn kiekkoradiota, jääkiekkoaiheista ohjelmaa.

”Cityllä olen myös päässyt tekemään juontoja ja muuta ohjemaa muun muassa Tampereen South park- festivaaleilla, Mp-messuilla ja Hotrod show’ssa. Yksi kirjakin on tullut tehtyä sivuprojektina”, Jere kertoo.

”Mä oon aina pitänyt sanamuunnoksista. Sain ohjelmapäälliköltä luvan toteuttaa hänenkin mielestään paskan idean. Vedin ohjemaan nimeltä Kurja Ollinen, pakko sanoa on aika valjastaa pakina. Pakinoita ja sanamuunnoksia alkoi ajan mittaan olemaan niin paljon, että sain idean koota niistä kirjan. Like kustansi Pakinan valjastuksen vuonna 2016”, Jere tarkentaa.

Bändikerhoa on järjestetty vuodesta 2014 (Kuva: Eetu Laukkanen)

Laajasalon koulusta on tullut Jerelle yksi työpiste. Jere antaa silloin tällöin myös opetusta opistolla radiolinjan opiskelijoille. Tällä hetkellä Jere on mukana äänikirjaprojektissa, jonka äänityksiä tehdään koulun studiolla. Jere suosittelee myös hakemaan opiskelijaksi Laajasaloon.

”Jos olet hyvä tarinankertoja ja osaat havainnoida ympäristöäsi hyvin, radiotoimittajana ammatti ei varmasti ole yhtään hullumpi vaihtoehto. Motivaatiota kuitenkin täytyy olla. Työ vaatii monipuolisia taitoja. Pelkällä läpän heitolla ei pärjää”, Jere konsultoi.

Haastattelun loputtua Jeren puhelin soi. Miestä revitään äänikirjaprojektiin.

”Kyllä tää kiireistä on mutta eipähän oo vapaa-ajan ongelmia”, Jere toteaa ja lähtee seuraavan projektin pariin.