Rap–yhtye Public Enemy kertoi eilen jatkavansa ilman pitkäaikaista jäsentään Flavor Flavia. Tieto tuli julki hieman sen jälkeen, kun Flav oli kieltäytynyt osallistumasta yhtyeen keikalle, joka oli osa presidenttiehdokas Bernie Sandersin kampanjaa.

Flav oli pyytänyt Sandersia poistamaan bändin nimen tilaisuuden mainosjulisteesta. Miehen mukaan kokoonpanoa ei voi kutsua Public Enemyksi, ellei hän ole keikalla mukana. Yhtyeen muut jäsenet Chuck D, Professor Griff ja Dj Lord olivat toista mieltä.

”Public Enemy ja Public Enemy Radio jatkavat ilman Flavor Flavia. Kiitämme häntä vuosia kestäneestä yhteistyöstä ja toivomme hänelle hyvää”, yhtye tiedotti.

Lain mukaan yhtyeen keulahahmo Chuck D voi halutessaan esiintyä bändin nimellä, sillä hän omistaa tuotenimen yksin.

”Chuck D on Public Enemy –tuotemerkin omistaja sekä yhtyeen logon suunnittelija. Lisäksi hänellä on suurin vastuu kappaleiden kirjoittamisesta”, räppärin lakimies kertoi.

Lain mukaan Chuck D saa tehdä Public enemyllä mitä lystää (KUVA: Wikipedia)

Tänään Public Enemy ilmoitti Twitterissä, että Flavin viimeiset kannanotot eivät ole syynä erottamiseen. Yhtye kertoi, että mies on jättänyt mielivaltaisesti keikkoja sekä muita sovittuja tapahtumia väliin jo vuodesta 2016 lähtien.

”Flav on jättäytynyt pois lukuisilta keikoilta sekä äänitys- ja valokuvaussessioista. Hän on aina valinnut juhlimisen työn sijaan”, bändi kirjoitti.

Kaikkien bändin jäsenten allekirjoittamassa viestissä kerrottiin, että Flav on jo pitkään paininut päihdeongelmien kanssa ja että kaikki toivovat miehen parantuvan.

Lähde Consequence of Sound