Pk-35 on vahvassa nosteessa

Kello on 17:10, ja punatakkisia urheilijoita alkaa valumaan Pallomyllyn ovista sisään. Ennen kuin pelaajat astuvat Myllypuron urheiluhallin aulaan, laittaa heistä jokainen maskin kasvoilleen. Tiukat koronarajoitukset näkyvät Pallokerho-35:n arjessa. Kopit eivät ole käytössä, joten pelaajat tulevat treenivaatteet päällä harjoituksiin, ja suihkussa käymisen mahdollisuutta ei ole. Maskit saa poistaa naamalta vasta kentälle astuessa. 

Nousujuna puksuttaa

Viime kaudella Pk-35 voitti miesten Kakkosen A-lohkon 39 pisteellä, ja täten varmisti nousun Ykköseen. Tämä oli nousuna jo toinen peräkkäinen joukkueelle. Nimittäin viime kaudeksi Pk-35 nousi Kakkoseen voitettuaan miesten Kolmosen lohkonsa. Pk on myös jatkanut voitokasta kulkuaan Suomen Cupin otteluissa. Alkulohkon saldo oli kaksi voittoa, ja yksi tasapeli, mikä varmisti lohkon kärkisijan sekä paikan neljännesvälieriin. Pk:lla on tällä hetkellä jo 27 sopimuspelaajaa, eikä joukkue lähtökohtaisesti enää etsi pelaajia. a

“Runko on nyt kasassa hyvin. Vielä mahdollisesti sopivien pelaajien ilmaannuttua muutama täsmävahvistus voi tulla tietyille pelipaikoille”, päävalmentaja Raimi kertoo.

Pk-35 voitti Kakkosen A-lohkon 39 pisteellä

Rennosti mutta tosissaan 

Halliin astuessa kuulee iloista puheensorinaa. Pelaajat vaihtavat kuulumisia, ja kertaavat omaa päiväänsä toisilleen. Hymyileviä pelaajia on ympäriinsä, ja tunnelma on rento. Alkulämmöt menevät vielä “fiilistellen”, mutta kentälle siirryttäessä ilmeet vakavoituvat. Pelaajista näkee, että harjoitukset ovat alkaneet, ja keskittyminen on sen mukaista. 

Kentällä ohjeistetaan, kannustetaan ja vaaditaan. Puhe ei taukoa hetkeksikään, ja huomaa, että kaikki kentällä ovat pelin sisällä. Äänet kuuluvat hallin toiselle puolelle asti. Myös joukkueen päävalmentaja Kim Raimi on äänessä vaatimassa pelaajiltaan parempia suorituksia sekä rohkaisemassa heitä kuuluvalla äänellä. Itsekin peliurallaan yli 10 vuotta Pk-35:sta edustanut Kimi tietää, mitä pelaaminen seuralle merkitsee. 

Joukkueharjoituksia Pk:lla on lähtökohtaisesti neljä viikossa, ja viikonloppuna on pyrkimys pelata aina yksi ottelu.

“Olemme lisänneet tapahtumia viime viikkoina kahden aamuharjoituksen verran, joihin osallistuvat ne, joille se on mahdollista. Tapahtumia kertyy siis yksilöstä riippuen 4-7 kappaletta”, kertoo Raimi. 

Aamuharjoitukset ovat Myllypuron Busmo areenalla

“Pääpaino fysiikan suhteen harjoituksissa on ollut jo pidempään enemmän kuntopohjan rakentamisessa, joka alkaa olemaan suurimmalla osalla lähellä vaadittavaa tasoa. Pyrimme siirtämään pääpainoa nopeus- ja suunnanmuutoskyvyn kehittämiseen lähempänä kauden alkua.”

Korona ei ole vaikuttanut harjoitteluun Raimin mukaan yhtä paljon kuin viime vuonna, mutta joitakin haasteita sen vuoksi on syntynyt.

“Kenttävuorojen pituus on aiheuttanut kokonaisuuteen pieniä säröjä sekä fysiikkaharjoittelun että sisällön opettamisen suhteen.”

“Meillä on hyvä joukkue kasassa” 

Tammikuussa uutena pelaajana joukkueeseen liittynyt Arttu Auranen kertoo, miten on päässyt joukkueeseen sisään. 

“On tuntunut erittäin hyvältä treenata joukkueen mukana. Olen yllättynyt, miten hyvä ilmapiiri joukkueessa on. Myös harjoitusten intensiteetti on ollut positiivinen yllätys.”

Edellisellä kaudella Arttu pelasi Veikkausliigajoukkue FC Lahden riveissä. 

“Soitin kauden jälkeen Kimille, ja kyselin mahdollisuutta päästä treenaamaan. Muitakin vaihtoehtoja oli, mutta Pk-35 oli minulle niistä paras.”

Arttu Auranen pelasi viime kaudella FC Lahden paidassa

Kaudelta Arttu odottaa paljon. Hän epäilee muiden joukkueiden aliarvioivan Pk:n, koska he ovat nousijajoukkue. 

“Meillä on hyvät mahdollisuudet yllättää sarjassa edellisten vuosien tapaan. En pitäisi top-3 -sijoitusta yllätyksenä. Meillä on hyvä joukkue kasassa”, Toteaa Auranen

Harjoitusten jälkeen kuulee pelaajien huohottavan hengästyksestä. Ilmeistä päätellen harjoitukset ovat olleet rankat, mutta myös mielekkäät. Saman tien kun treenit päättyvät alkavat hymyt taas nousta pelaajien kasvoille, ja muutama tuuletuskin nähdään voittaneen joukkueen pelaajilta. Lähtökohdat vaikuttavat hyviltä kauden lähestyessä.