Hämeenlinnalaisessa kulttuurillisesti merkittävässä rakennuksessa toimii ravintola. 

Ravintola Piparkakkutalo sulki ovensa vuoden vaihteessa keittiöremontin vuoksi. Ravintola pääsi avaamaan ovensa 15.9. 

Ravintola on selvästi kokenut uudistuksen, ja se näkyy heti astellessa portaat ylös ravintolan tiloihin. Edessä avautuu heti remontin kokenut avoin keittiö. Tämä onkin asiakkaan näkökulmasta näkyvin muutos. Keittiön lisäksi uusittiin myös henkilökunnan tiloja, asiakkaiden wc-tilat ja muuta pienempää pintaremonttia salin puolella. Tunnelma ravintolassa oli selvästi pirteä, ja henkilökunta odotti innokkaana ovien avaamista. 

Tomi Björck mukana remontissa


Monille suomalaisille tv:stä tuttu kokki Tomi Björck on ollut mukana suunnittelemassa ja konsultoimassa uuden keittiön remonttia yhteistyössä omistajien ja keittiömestari Jarkko Toivosen kanssa. 

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun miesten polut kohtaavat. Kun Tomi Björckin ravintola Boulevard Social avattiin vuonna 2012, oli Jarkko Toivonen yksi ravintolan kokeista. Nyt hän on työskennellyt Piparkakkutalossa viimeiset kolme ja puoli vuotta, joista kaksi ravintolan keittiömestarina.

”Tämä on Suomen mittapuulla ihan viimeisen päälle keittiö”

”Ei tämä pelkkää pihvin paistamista ole. Keittiömestarina joutuu tekemään todella paljon kaikkea muutakin. On budjetointia, työvuorolistoja ja tilauksia, vain mainitakseni muutaman”, sanoo Ravintola Piparkakkutalon keittiömestari Jarkko Toivonen.

”On todella innostunut ja motivoitunut olo. Pitää olla kyllä iloinen ja onnellinen siitä, että omistajat uskalsivat tehdä näin ison investoinnin ravintolaan. Tämä meidän keittiö on Suomen mittapuulla ihan viimeisen päälle keittiö”, 

Samalla linjalla keittiömestarin kanssa on vuoropäällikkö Markus Friman. 

”On kuin aloittaisi tyhjältä pöydältä. On innostavaa, että on uudet laitteet ja todella mukavaa, kun pääsee pidemmän tauon jälkeen takaisin hommiin”. 

”Tuo oli kuin ylimääräinen tarpeellinen loma.”

Rakennus, jolla on menneisyys

Rakennus, jossa ravintola sijaitsee, on arkkitehti Selim A. Lindqvistin 1906 suunnittelema kotitalo kauppaneuvos Anders Skogsterille. Rakennus on kulttuurillisesti merkittävä osa Hämeenlinnan historiaa, ja nimen Piparkakkutalo se sai jo varhaisessa vaiheessa, johtuen sen paanuvuorauksesta ja erkkereistä, jotka saavat talon näyttämään sadun piparkakkutalolta. Vuonna 1987 tiloihin avattiin ravintola, joka on aukeamisestaan lähtien kantanut jo kansan suuhun vakiintunutta nimeä, Piparkakkutalo. Ravintola on yksityisomistuksessa.  Nykyiset omistajat ovat olleet johdossa vuodesta 2008.