On perjantai-iltapäivä ja Ruskeasuon liikuntahallilla on menossa NYT-liikunnan järjestämä pingistapahtuma. Hallin kaikki 12 pingispöytää ovat varattuja, mutta niistä vain kaksi on NYT-liikunnan tapahtuman käytössä. Osanottajia tapahtumassa on tällä kertaa vain neljä, joten enempää pöytiä ei siksi tarvita. Tapahtuman vetäjä Alexander Dyroffin mukaan osallistujamäärä vaihtelee yleensä neljän ja kuuden henkilön välillä.

Alexander Dyroff. (KUVA: Rasmus Pesonen)

NYT-liikuntaan voivat osallistua kaikki 18-29-vuotiaat, joilla on liikuntakortti. Kortti maksaa 25 euroa kaudessa ja sen avulla voi osallistua kaikille, noin kuudellekymmenelle viikkotunnille. Näin ollen NYT-liikunta tarjoaa nuorille varsin edullisen tavan harrastaa liikuntaa. Pingistapahtuman, kuten muidenkin NYT-liikunnan tapahtumien, pääasiallisena tarkoituksena on siis saada nuoria harrastamaan entistä enemmän liikuntaa.

Dyroff kertoo, että tapahtuma voidaan jakaa kahteen eri osioon. Toisaalta osallistujille opetetaan tarvittaessa aivan pingiksen perustekniikkaa, kuten syöttöä ja vastaanottoa. Toisaalta taas he saavat halutessaan pelata vapaasti keskenään.

(KUVA: Rasmus Pesonen)

Hän toteaa, että pingiksessä tarvitaan monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia. Niihin kuuluvat muun muassa voima, nopeus, keskittyminen, pallosilmä sekä tasapaino. Pingiksen eduksi Dyroff nostaa vielä sen, että laji sopii monta muuta lajia paremmin kaikenikäisille.

Pingis on laji, joka sopii kaikenikäisille. (KUVA: Rasmus Pesonen)

Tällä kerralla mukana olleet neljä osallistujaa osasivat kaikki pelata varsin hyvin. Pisteitä ei laskettu eikä meno ollut liian totista, mutta pelaajat pyrkivät toki harjoitusmielessä tekemään parhaansa. Pääsin itsekin kokeilemaan pelaamista tunnin loppupuolella. Vaikka olen pelannut pingistä hyvin harvoin, tennistaustani antaa minulle lajiin kohtalaisen hyvän pohjan. Kaikki kolme osallistujaa, joita vastaan pääsin pelaamaan olivat kuitenkin vähintään yhtä hyviä tai parempia kuin minä. Oli joka tapauksessa ihan mukava kokeilla lajia pitkästä aikaa.

(KUVA: Rasmus Pesonen)

Yksi tapahtuman osallistujista oli Anton Partanen, joka kertoi tulleensa tapahtumaan, koska oli pelannut pingistä muun muassa koko yläasteen ajan välitunneilla ja pitää lajista. Lisäksi hän totesi, että NYT-liikunnan kausikortin avulla harrastaminen tulee halvemmaksi kuin pingiskerhoon kuuluminen.

Anton Partanen oli yksi osallistujista. (KUVA: Rasmus Pesonen)

Partanen sanoi viihtyneensä tämänkertaisessa tapahtumassa ja lisäsi, että osallistujamäärän vaihtelu eri kerroilla on tervetullutta, sillä näin voi aina pelata hieman eri pelaajien kanssa. Hän aikoo jatkossakin pelata pingistä joka viikko.