Fysioterapeutti ja personal trainer Johannes Hesso. (Kuva: Leevi Juvakka)

Johannes Hesso haluaa löytää jokaiselle asiakkaalleen jutun, jossa pääsee toteuttamaan sisäistä motivaatiotaan. Samalla hän pääsee haastamaan itseään.

Vuonna 2009 fysioterapeutiksi valmistunut Johannes Hesso puhuu intohimolla personal trainerin työnkuvasta. Hän suoritti FAF personal trainer -lisenssin fyssari-opintojensa ohella vuonna 2007. Aiemmin metsätieteitä yliopistossa opiskellut Hesso halusi päästä työssään tapaamaan ihmisiä ja osittain sattuman kaupalla päätyi personal traineriksi.

Hän kertoo aluksi motivoivan tarinan itsestään. Häneltä löytyi vuonna 1999 selästä nikamasiirtymä. Hesso kertoo, että vaikka aluksi tuli ajatus, että mitään en voi tehdä, niin oikeasti kuitenkin voi. Nykyisin hänen selkänsä on huippukunnossa, oikeastaan paremmassa kuin mikään muu paikka.

Kuntosalin ulkopuolelle

Hesso haluaa korjata erityisesti yhtä harhaluuloa personal trainerin työhön liittyen. Hänen mielestään ihmiset liittävät sen lähes aina kuntosaliin, vaikka se on paljon muutakin.

“Olisi mahtavaa, kun ihmiset tiedostaisivat tämän. Suomi on täynnä ihmisiä, jotka eivät halua kuntosalille, mutta hakkaavat mielellään halkoja kesällä. Me mennään niiden asiakkaiden luokse. Maailma on harrastusmahdollisuuksia täynnä, kaikille löytyy jotakin”, hän selittää.

Fysioterapeuttina tietysti kivut liikkumattomuuden syynä kiinnostavat.

Hesson personal trainer -yritys Innosta haluaakin korostaa erilaisia liikkumisen mahdollisuuksia. Into -koiran mukaan nimetyssä firmassa on kuusi personal traineria erilaisilla painotuksilla ja fysioterapeutin pohjakoulutuksella.

“Innosta ajattelee, että mennään myös niiden ihmisten luokse, jotka eivät halua salille”, Hesso esittelee. 

Johannes Hesson mielestä esimerkiksi donitsien henkiset hyvinvointivaikutukset helposti unohdetaan. Kun kokonaisuus on kunnossa herkutellakin voi silloin tällöin. (Kuva: Leevi Juvakka)

“Palkitsevaa hommaa”

Keskustelun aikana kilpailuhenkisyys toistuu useaan kertaan Hesson puheessa. Mies kokee, että personal trainerina hän pääsee yhdistämään kilpailuhenkisen maailmankuvansa ihmisten auttamiseen.

“Haluan saada ihmiset saavuttamaan jotain, mihin he eivät usko. Siinä joutuu haastamaan itseäänkin.”

Hän kokee työnsä palkitsevana. Kun joku esimerkiksi sanoo, ettei vedä enää kipulääkkeitä, se on hänelle motivoiva tunne.

“Palkitsevaa hommaa. Parasta on, kun ihmisestä tulee kivuton.”

Jokaiselle jotakin

Hesso puhuu intohimoisesti ja pitkään aiheesta. Hän tuo jatkuvasti esiin personal traineriin liittyvää monipuolisuutta ja kokonaisvaltaisuutta. On tärkeää osata motivoida asiakas ja löytää esimerkiksi laji, joka miellyttää myös kun ei huvita.

Asiakkaiden kirjo on laaja. Personal trainer sopii käytännössä kaikille.

“Voi olla kilpaurheilijoita, kymmentä lääkkettä käyttävää tai työssäkäyviä tavallista arkea eläviä tyyppejä. Personal traineria kannattaa käyttää, kun on jumissa tai haluaa treeniohjelman. Ympäri Suomea löytyy koulutettuja ihmisiä.”

Hän haluaa korostaa myös personal trainerin tiedollista puolta. Periaatteessa pelkkä ravitsemusohjelman tuunaus  ja sen muutokset voivat olla personal trainer -ohjelma, vaikka useimmiten liikunta on isossa osassa.

Vaikka mies puhuu hartaasti aiheesta, tiivistää hän pyydettäessä kaiken yhteen lauseeseen:

“Personal trainer auttaa tiedollisesti ja taidollisesti asiakkaan saavuttamaan tavoitteensa.”

Lisää Hessosta: https://innostapersonaltrainer.fi/