Kevin Parker palasi sorvin ääreen ja tuuttasi uuden levyn kaikkien nautittavaksi. Tame Impalan neljäs albumi kehittää entisestään yhtyeen transsimaista äänimaailmaa, joka on tehnyt australialaisesta musiikkiprojektista maailmankuulun.

Australialainen psykedeelisen rockin/popin huippubändi Tame Impala julkaisi 14.02.2020 uuden albuminsa nimeltä The Slow Rush. Kyseinen levy on yhtyeen neljäs studioalbumi.

The Slow Rushilla Parker käsittelee aikaa erilaisilla teemoilla. Levy alkaa nykyhetkessä elämisen teemalla One More Year -kappaleessa, ja päättyy elämän eri vaiheiden päätymisesta kertovaan One More Houriin. Lost In Yesterday kertoo menneiden muistelemisesta ja pitää nostalgiaa huumaavana ja riippuvuutta aiheuttavana tunteena. 

Tame Impalalle tuttuun tapaan The Slow Rush on samettimaista pehmeyttä ja kaikua täynnä oleva levy, jolla Parker käy mielen sisäistä köydenvetoa itsensä parantamisen ja omien pelkojen alle murskaantumisen välillä. Levyltä käy selväksi, että Parkerille (ja miksei muillekin perfektionisteille) ajan loputon kulkeminen on suuri ja ikuinen vihollinen.

Kevin Parker tekee kaikki Tame Impalan kappaleet alusta loppuun yksin, mutta keikoilla hän soittaa kitaraa ja laulaa (KUVA: Wikipedia/Abby Gilliardi)

Tame Impalan alkuaikoina Parkerin teokset muistuttivat enemmän autossa kuunneltavaa aavikkorockia, jota voi pitää köyhän miehen Arctic Monkeysina. Yhtyeen kahdelta ensimmäiseltä albumilta, Innerspeakerilta ja Lonerismilta, löytyy saman tyyppinen, joskin hitaampi ja keinotekoisempi äänimaailma.

Maailmanlaajuista suosiota puoleensa vetänyt Currents-tekele vei Tame Impalan musiikin eri suuntaan. Singlenä julkaistu seitsemänminuuttinen Let It Happen alkaa nopeatempoisena täysin koneella tehtynä raitana, jonka melodia vaihtuu muutamassa minuutissa täysin eri kappaleelta kuulostavaksi, parin minuutin päästä se tekee saman tempun vielä uudestaan, ja lopuksi palaa alkuperäiseen jytäykseen. Parker itse kuvailee levyn tunnetuinta kappaletta The Less I Know The Betteria  nolona diskokappaleena, jossa hän purkaa sydänsurujaan.

Tame Impala on Kevin Parkerin vuonna 2008 aloittama musiikkiprojekti. Live-esiintymisissä kokoonpanoon kuuluu viisi soittajaa, mutta kaikki yhtyeen kappaleet Parker kirjoittaa, äänittää ja tuottaa itse. Keikoilla mukana on Dominic Simper, Jay Watson, Cam Avery ja Julien Barbagallo.

The Slow Rush on bändin ensimmäinen levy vuoden 2015 Currents-julkaisun jälkeen. Keväällä 2019 julkaistiin kaksi singleä, Patience ja Borderline. Borderlinen voi kuulla uudella albumilla kolmantena kappaleena, mutta Patience jäi levyltä pois.

Borderlinen lisäksi julkaistiin vielä kolme singleä loppuvuodesta 2019 ja 2020 alussa. It Might Be Time julkaistiin lokakuussa, Posthumous Forgiveness joulukuussa ja Lost In Yesterday tammikuussa. Näiden neljän lisäksi albumilla on vielä 8 uutta kappaletta.

Albumin julkaisua edeltävänä kolmena päivänä yhtye järjesti virallisia kuuntelutilaisuuksia ympäri maailmaa. Tiistaina 11.02.2020 levyä kuunneltiin Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa, keskiviikkona 12.02.2020 Meksikossa, Ranskassa, Japanissa ja Australiassa. Torstaina levyn kuuntelujuhlia pidettiin ympäri Eurooppaa ja Kanadan Montrealissa sekä bändin kotikaupungissa Fremantlessa, missä Kevin Parker itse kävi paikan päällä.

Tame Impala lähtee levyn julkaisukiertueelle tänä keväänä. Kiertue alkaa San Diegosta Yhdysvalloista 09.03 ja päättyy Georgessa Washingtonin osavaltiossa 07.09. Yhtyettä nähdään valitettavasti Euroopassa vain Lontoossa 23.05.