Katse kohti tulevaisuutta Kuva: Wikipedia

Jalkapallomaailmassa on menossa se hetki, kun viime vuosikymmenen kenttiä dominoineet jalkapalloilijat alkavat harkita lopettamista, taikka siirtymistä eksoottisempiin maihin rahastamaan viimeisetkin pennit, näiden herrojen jälkeen on onneksi tulossa nuorten pelaajien raikas tuulahdus, joista yksi on Englantia edustava 18-vuotias Callum Hudson-Odoi.

Callum Hudson-Odoi edustaa sitä kaikkein kirkkainta kärkeä, kun puhutaan lupaavista pelaajista, tällä hetkellä tilanne on erittäin tuulinen, sillä nuori englantilainen ei ole päässyt murtautumaan Chelsean avaavaan kokoonpanoon.

Itse tuloksia on syntynyt, varsinkin Eurooppa liigan puolella, jossa Hudson-Odoi on ollut vaikeasti pysäytettävä, hän on päässyt edustamaan sinisiä Eurooppa liigan puolella kahdeksan kertaa, minuutteja kertynyt 413, eli tarkemmin laskettuna neljän ja puolen pelin verran.

Näissä peleissä Hudson-Odoi on esiintynyt edukseen, maaleja syntynyt neljä, maalinjohtaneita syöttöjä kaksi, sekä nuori lupaus on suorittanut eniten dribblauksia, eli haastoja, koko Eurooppa liigassa.

 Haluttua tavaraa siirtomarkkinoilla

Hudson-Odoi on herättänyt suurta kiinnostusta muissa top 6 liigan joukkueissa, ainakin Barcelonan, Bayern Munchenin, Manchester Unitedin sekä Dortmundin suunnalta on tullut kyselyitä herran palveluksista, taidot riittäisivät pelaamaan avauksessa melkein jokaisessa kilpakosijassa, ehkä Barcelonaa lukuun ottamatta.

Tässä sopassa on monia muuttujia, Chelsean nykyinen päävalmentaja Maurizio Sarri on hiukan vanhoihin tapoihinsa juurtunut, voisi jopa sanoa, että perintein italialainen, joka ei hirveästi käytä rotaatiota joukkueensa sisällä, Sarri oli myös maininnut, että Hudson-Odoi olisi valmis pelaamaan huipulla vasta 2-3 vuoden kuluttua, eikä hän ole antanut nuorelle tähdelle tarpeeksi peliaikaa fanien mielestä.

Sarrin tilanne on erittäin kinkkinen, ensimmäinen kausi on ollut vaikea, joten on vielä epävarmaa jatkaako hän päävalmentajana ensi kaudella, tähänkin soppaan on lisätty oikein kunnolla mausteita, kun helmikuussa paljastui, että Chelsea on rikkonut sääntöjä nuorten pelaajien hankkimisessa, jonka seurauksena joukkue on asetettu kahden siirtoikkunan mittaiseen siirtokieltoon.

Aika levittää siivet vai rakentaako pesä?

Loistavat peliesitykset eivät siltikään ole johtanut avauskokoonpano paikkaan, osasyynä on Chelsean erittäin laadukas laitahyökkääjä osasto, tosin se voi olla ensi vuonna selkeästi kapeampi kuin tänä vuonna.

Joukkueen ehdoton tähtipelaaja Eden Hazard on leikkinyt median kanssa hippaa jo viime kauden alusta alkaen, unelma pelata Real Madridissa alkaa olla ja mahdollinen, joten siitä voisi vapautua yksi paikka, Hazardin lisäksi kaksi muuta laitahyökkääjää Pedro sekä Willian alkavat olemaan uransa ehtoopuolella, varsinkin Chelsean paidassa sillä kaikki tietää sinisten siirtopolitiikan, yli 30 vuotiaiden kanssa ei juurikaan solmita kuin maksimissaan vuoden mittaisia sopimuksia.

Edessä on vaikea päätös, jäädäänkö jahtaamaan peliaikaa kasvattiseurassa, vaiko lähdetäänkö sitä hakemaan muualta.

Kaikki kortit ovat siis Hudson-Odoin käsissä, koko Chelsean fanikunta on jo leimannut hänet joukkueen tulevaisuuden keulakuvaksi, tätä hän myös tulee olemaan mutta nähtäväksi jää missä hän pelaa sopimuksensa loputtua.

Jos Hazard lähtee, sekä jompikumpi Pedro taikka Willian jää rannalle, on Hudsonilla hyvät oltavat ensi kaudeksi.

Mielenkiinnolla jäädään odottamaan mitä Hudson-Odoin tilanteessa tapahtuu, joka tapauksessa hänellä on erittäin kirkas tulevaisuus edessään missä tahansa hän päättääkään pistää nahkakuulaa verkkoihin.

 

Roope Bamberg ( Kuva: Bee Hellén)