New England Patriots voitti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa pelatussa Super Bowlissa Los Angeles Ramssin pistein 13-3. Ottelu oli puolustuksien näytöstä, eikä varsinkaan Los Angelesin hyökkäys toiminut koko ottelun aikana samalla tavalla, miten se oli aikaisemmin kauden aikana toiminut. Ottelussa tehtiin Super Bowl historiaa, sillä se oli vähäpisteisin ottelu loppuottelun historiassa.

Tom Brady johdatti joukkueensa voittoon. (Kuva: Mike Lizzi)

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina neljännelle neljännekselle asti. Molempien joukkueiden hyökkäykset takkusivat ja vielä neljännen neljänneksen alkaessa tilanne oli tasan 3-3. Ottelussa nähtiin ensimmäinen touchdown vasta viimeisellä neljänneksellä, kun New England Patriotsin tulokaskeskushyökkääjä Sonny Michel teki touchdownin ja vei Patriotsin 10-3 johtoon. Tämän jälkeen Patriotsin puolustus astui jälleen esiin ja katkaisi Los Angelesin hyökkäysvuoron Stephon Gillmoren syötönkatkolla. Tästä Los Angeles ei enää toipunut ja Patriots pääsi juhlimaan kuudetta mestaruuttaan.

Los Angelesin tähtipelaajat kuutamolla

Ottelu ei todellakaan ollut kummankaan joukkueen pelinrakentajien näytöstä. Jared Goff heitti ottelussa 227 jaardia ja Tom Brady puolestaan 262 jaardia. Kumpikaan pelinrakentaja ei onnistunut heittämään ottelussa touchdownia. Ottelussa pääosassa olivatkin pitkään joukkueiden lentopotkaisijat ja puolustukset.

Los Angelesin keskushyökkääjä Todd Gurley oli kuin varjo itsestään. Gurley kantoi palloa 10 kertaa yhteensä 35 jaardia. Gurley oli vielä pari kuukautta ennen Super Bowlia mukana koko liigan MVP-keskustelussa, mutta oli ottelussa, kuin varjo itsestään.

Gronkowski saa mahdollisuuden lopettaa mestaruuteen

Tällä kaudella on ollut paljon huhuja siitä, että Patriotsin sisempi laitahyökkääjä Rob Gronkowski olisi lopettamassa uraansa tämän kauden jälkeen. Yksi kaikkien aikojen parhaista sisemmistä laitahyökkääjistä on kärsinyt parin viime kauden aikana paljon loukkaantumisista, mutta näytti jälleen Super Bowlissa, miksi häntä pidetään niin hyvänä pelaajana. Gronkowski otti todella tärkeitä koppeja hyökkäysvuorolla, joka päättyi lopulta ottelun ainoaan touchdowniin. Hän siis voi päättää uransa mestaruuteen, mikäli niin haluaa.

Edelman valittiin MVP:ksi

Patriotsin laitahyökkääjä Julian Edelman valittiin ottelun MVP:ksi. Edelman otti ottelussa 10 kiinniottoa 141 jaardin arvoisesti. Edelman on esimmäinen laitahyökkääjä, joka on voittanut palkinnon kymmeneen vuoteen. Edellinen palkinnon voittanut laitahyökkääjä on Santonio Holmes. Edelman oli ennakkosuosikki voittamaan palkinnon jo puoliajalla ja toinen puoliaika vain vahvisti hänen valintaansa. Edelman oli Patriotsille todella tärkeä pelaaja pudotuspeleissä, sillä hän otti palloa kiinni 388 jaardin arvoisesti.

Ensi vuonna pelataan Miamissa

Ensi vuoden Super Bowl pelataan Miamissa ja molemmat tämän vuoden Super Bowl joukkueet ovat ennakkosuosikkien mukana, kun mietitään ensi kauden finalisteja. Patriotsin ajan epäiltiin olevan ohi jo viime vuoden finaalitappion jälkeen, mutta niin kauan, kun Bill Belichick ja Tom Brady ovat mukana joukkueessa ei heitä voi laskea pois ennakkosuosikkien joukosta.