Joulukuu on aivan nurkan takana. Jokainen varmasti muistaa lapsuudesta joulukalenterit. Kuinka sitä odottikaan, että pääsee ensimmäisen luukun avaamaan ja kuinka vaikeaa oli avata vain yksi luukku kerrallaan. Joillekin tämä perinne on jatkunut aikuisuuteen asti. Raatimme testasi viisi joulukalenteria. Kuka vei voiton? Oliko yllättäjiä? Oliko pettymyksiä?

Chupa Chups tikkarijoulukalenteri

Arvosana 7-

Raadin lapset arvioivat kalenterin hauskaksi. Mutta miettivät kuinka kerkeää tikkarin imeskellä ennen kouluun menoa. Aikuisista ajatus joka aamuisesta tikkarista aamuruuhkassa taas tuntui mukavalta. Negatiivista kommenttia tuli kirpeästä purkasta. Lapset ihmettelivät mitä se kalenterissa tekee?

Muumi suklaajoulukalenteri

Arvosana 8

Tästä raadin lapset tykkäsivät. Suklaa on hyvää ja pieni pala helppo syödä. Aikuisista suklaa on vain perusjoulukalenterisuklaata, eli ei kovin hyvää. Tylsää syödä joka aamu sama suklaa. Muumikalenteri on kyllä joukon edullisin ja varmasti lapselle kuin lapselle mieluinen.

Fazer suklaajoulukalenterit

Arvosana 8 –

Tältä kalenterilta aikuiset odottivat paljon, mutta kalenteri oli pienoinen pettymys. Sisällä oli peruskonvehteja ja 24 luukussa Fazerin sininen patukka. Paketissa ei lukenut mitä konvehteja rasia sisältää, joten raati joutui etsimällä etsimään eri maut. Eikä loppujen lopuksi ollut varma, kuin kolmesta ehkä neljästä mausta. Lapset rakastivat 24. luukun isoa suklaapatukkaa.

Haribo karkkijoulukalenteri

Arvosana 9

Haribon karkkikalenteri sisältää erilaisia pikku pusseja Haribon karkkeja. Kalenteri sai paljon kiitosta monipuolisuudellaan ja pienet pussit olivat etenkin lasten mieleen. Aikuistenkin mielestä mukavaa vaihtelua suklaakalentereihin. Varsinkin ei suklaan ystävälle todella mieluinen. Myös kalenteri hohtaa pimeässä, joka sai lisäkiitosta varsinkin lapsilta. Aikuisia huoletti ainoastaan muoviroskan määrä verrattuna esimerkiksi muumikalenteriin, joka on ympäristöystävällisin.

Kinder suklaajoulukalenteri

Arvosana 9+

Tämän testin voittaja löytyi Kinderistä. Kinderin suklaa oli kaikkien mieleen. Lisävaihtelevuutta toivat pienet keksi- ja bueno-palat. Viimeisissä luukuissa oli isompi Kinder-suklaa. Lapset rakastivat tätä kalenteria ja jouluinen kuva oli heidän mielestään hauska. Ainoa miinus tuli aikuisilta. Jokaisen luukun sisältö oli yksittäispakattu. Eli sen kautta ei ympäristöystävällisin.

Raadin jäsenet: Heli 36v, Emil 29v, Jessica 14v ja Milla 11v