Helsinkiläiset saavat varaslähdön hiihtokauteen, kun Kivikon hiihtohalli avasi jälleen ovensa 11. lokakuuta. Halli on Helsingin kaupungin kiinteistö, mutta sen lipunmyyntiä ja muita palveluja hoitaa nykyään Arctic Gym -yritys. Yritys on toiminut rakennuksessa aikaisemmin, mutta hiihtohallin palveluiden tarjoaminen on heille uutta. 

-Olemme toimineet rakennuksessa jo ennen kuin se oli kaupungin omistuksessa. Olen itse ollut tekemässä jo hallin kivijalkaa, naurahtaa Arctic Gymin toimitusjohtaja Henri Kujanpää.

-Tänä syksynä kaupunki osti meiltä hiihtohallin lipunmyynti- ja kahvilapalvelut, kertoo Kujanpää. 

Hiihtolatujen lisäksi hallilta löytyy paljon muitakin palveluja. 

-Meillä on sekä kuntosali- että ryhmäliikuntatoimintaa. Hallilla toimii esimerkiksi voimisteluseura, joka järjestää erityisesti lapsille ja nuorille suunnattuja tilaisuuksia. Lisäksi meiltä löytyy vielä hierontapalvelut, kertoo Arctic Gymin hallipäällikkö Gloria Kojonen. 

Helsingin kaupungin tiimiesimies Mircos Kienasen mukaan talvi ja sääolosuhteet määrittelevät hyvin pitkälti hallin aukiolo kauden keston. 

-Tavallisesti kausi kestää tammikuun loppuun, koska silloin ulkona alkaa olemaan ladut jo kunnossa eikä ihmiset enää tule halliin hiihtämään. Toki kautta voidaan pidentää, jos ulkona ei ole lunta. 

Tällä hetkellä aikuiset pääsevät halliin hiihtämään 14 euron kertamaksulla. Perhelippu, aikuinen ja lapsi (7-11v.) maksaa 15 euroa, joten Kivikon hiihtohalli on oiva paikka aloitella hiihtokautta jo tässä vaiheessa syksyä.