Nuoria HIFK-faneja seuraamassa kotijoukkueen alkulämmittelyä. (Kuva: Henri Penttinen)

Tiistaina 8. helmikuuta pelatussa HIFK:n kotiottelussa HPK:ta vastaan nähtiin myös yleisöä. Yleisömääräksi oli aiemmin aluehallintovirasto määrännyt 500 henkilöä. Tämä ei tehnyt kunniaa legendaariselle ”nordikselle”. 8200 henkilöä vetävä jäähalli oli paikoin jopa aavemainen paikka. Avi:n sallima yleisömäärä ei riitä luomaan hallille vaadittua tunnelmaa. Onneksi yleisö pääsee piakkoin palaamaan kokonaan myös HIFK:n kotiotteluihin.

Mestaruudesta muistuttavat viirit roikkuvat katossa, mutta katsomo kumisee tyhjyyttään. (Kuva: Henri Penttinen)
Hallin yläkäytävillä ei ollut tarjolla virvokkeita. Ylin kerros hallissa oli kokonaan suljettu. (Kuva: Henri Penttinen)
Antonio oli iloinen ja mielissään, kun pääsi katsomaan ottelua. ”Olisi mukavampaa, jos yleisöä olisi enemmän”, hän totesi. (Kuva: Henri Penttinen)
Yleisölle avoinna olleet käytävät oltiin rajattu tarkasti. (Kuva: Henri Penttinen)
Fanikatsomossa oli tilaa plakaateille. Tämä katsomon osa on yleensä loppuunmyyty. (Kuva: Henri Penttinen)
Hallilla palveli myös yksi fanituotekauppa. Normaaleissa oloissa fanikauppa palvelee useammassa paikassa kotiotteluiden aikana. (Kuva: Henri Penttinen)
Hallissa vilahti myös kaksi vierasjoukkueen kannattajaa. Tämä on ollut harvinainen näky kuluneella kaudella. (Kuva: Henri Penttinen)
HPK voitti ottelun lopulta voittomaalikilpailun jälkeen 1-2. Kuvassa HPK:n kultakypärä Michael Joly onnistuu omassa yrityksessään. (Kuva: Henri Penttinen)

Kuuntele myös audiomuotoinen reportaasi ottelusta:


Teksti, kuvat ja audio: Henri Penttinen