Jääkiekossa vakuutuksen hinta on korkea lajin loukkaantumisriskin takia. (kuva Navy Live)

Vakuutusyhtiöt ovat keksineet hienon tavan mainostaa urheilijalle kuuluvaa urheiluvakuutusta.

Urheiluvakuutuksen hinta on korkea verrattavissa normaali tapaturmavakuutukseen.

Vakuutuksen nimi on saanut urheilun harrastajat ostamaan vakuutuksia ja hekuvittelevat, että tämän saatuaan tämä vakuutusturva kattaa kaiken, mitä ikinä harrastatkaan kilpatasolla.

Mikä kilpataso?

Nykyisin kilpatasoonvakuutusyhtiöt laskevat kaiken, mihin tarvitsee lisenssin, urheiluseuran järjestämät kilpailut ja tapahtumat. Eli tämä koskee myös kaveriporukalla osallistuttaviin turnauksiin.

Mikä laji?

Suomihan on hieno maa, että täällä voi harrastaa kesällä ja talvella aivan eri lajeja, jos haluaa. Valitset vakuutuksen ottamisen yhteydessä jääkiekon, jalkapallon ja salibandyn ,joissa on korkea riski loukkaantua ja vakuutusyhtiötnostavat hinnan järjettömän korkeaksi. Valitset yhden lajin niin hinta muuttuu niinsiedettäväksi, että sen voin jopa maksaakkin. Otat vakuutuksen, joka korvaa pelkästään jalkapallon. Satutat itseäsi kaukalopallopelissä niin, että hammas lohkeaa. Menet lääkäriin ja sanot, että näin sattui nyt jalkapallossa. Onko tässä mitään järkeä?

Urheilija ei tervettä päivää näe.

Tämähän on perinteinen lausahdus, jonka kaikki tietävät ja joka on myös aika lailla totta. Urheilussa sattuu paljon loukkaantumisia, erilaisia venähdyksiä, murtumia, kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Mitä sitten kun loukkaantuminen tapahtuu?

Vakuutus ei korvaa vanhoja vammoja. Tämä lukee jokaisen urheiluvakuutuksen kohdalla.

Tämähän tarkoittaa heti ensi lukemalla sitä, että olet naimisissa saman vakuutusyhtiön kanssa koko loppuelämäsi, sillä se on ainut, joka korvaa vanhan vamman. Vakuutusyhtiötä vaihtaessa ja urheiluvakuutusta ottaessasi vastaat takuuvarmasti kysymykseen, oletko ennen ollut sairaalahoidossa? Miksi?  Vastaat tietysti rehellisesti, koska pelkäät vakuutuspetosta ja lain rikkomista.

Mikä on vanha vamma?

En ole vielä tähän päivään asti saanut vastausta neljältä eri vakuutusyhtiöltä kolmen leikkauksen jälkeen.

Mikään vakuutusyhtiö ei ole asettanut aikarajaa ,milloin vanha vamma ei ole enään vanha. Esimerkiksi polvi on nyt täysin terve ja voin ottaa uuden vakuutuksen enkä pelkää sitä, että uusi parempi vakuutusyhtiöni ei korvaisi tätä. Ainoan järkevän vastauksen olen saanut lääkäriltä, että viisi vuotta on sellainen aika yleensä, että uskallan uuden vakuutuksen ottaa. Tämäkin oli hänen oma mielipide ja tästäkin voi olla vakuutusyhtiö eri mieltä.

No sitten lopuksi vielä tämä eri hintojen laskeminen, että mitä se vakuutus nyt oikeasti korvaa ja maksaa?

Urheiluvakuutus-nimihän kertoo tavalliselle tallaajalle, että tämähän on vakuutus, jota tarvitsen urheiluun ja se kattaa kaiken minulle urheilussa tapahtuvat tapaturmat.

Eihän tietenkään se näin hieno juttu ole.

Valittavissa on erikseen fysioterapiat, hampaat on erikseen, mitä en voi ymmärtää ja tästä lisätään lisähintaa.

Vakuutusyhtiön oma sairaala, johonon pakko mennä, jotta saat korvauksia on 200 kilometrin päässä eikä matkakuluja kateta ollenkaan.

Olisiko jo aika parantaa järjestelmää ja mainostaa vakuutusta,joka korvaa kaiken mahdollisen myös edulliseen hintaan, jotta ihmiset pystyisivät harrastamaan rauhassa mieleisensä lajinsa parissa tietämällä sen, että heillä on vakuutus, joka korvaa kaiken.