Aurinko pilkottaa pilvien lomasta, kun harmaa auto ajaa pihaan ja autosta nousee iloinen hymy. “Ihanaa, kun sä kutsuit mut tänne!” 

Anna Paasikivi haluaa tuoda kehys-uuttamaata keskeisemmäksi päätöksissä.

Anna Paasikivi on siuntiolainen poliitikko ja kiinteistönvälittäjä. Paasikivi toimii Siuntio Porkkala Kokoomuksen puheenjohtajana sekä Uudenmaan kokoomuksen piirin hallituksessa. Hänellä on pitkä kokemus kunnallispolitiikasta ja nyt hän on keskittynyt enemmän yhdistystoimintaan. 

“Silloin, kun me muutimme Siuntioon Espoosta, tajusin miten paljon lähempänä kunnan asioihin vaikuttaminen on. Halusin itsekin vaikuttaa siihen mitä kunnassa tapahtuu”, Paasikivi kertoo.

Paasikivi kertoo miten pienessä kunnassa kuntalainen pystyy vaikuttamaan asioihin enemmän. Koska piirit ovat pienet niin moni tuntee toisensa ja pystyy tuomaan omia huoliaan ja arjen asioita paremmin esille. Näistä syntyy suurempia kokonaisuuksia jotka päätyvät päättäjien pöydälle tarkasteluun.

“Pidän siitä miten meidän kuntalaiset ovat hieman kapinahenkisiä, eli he kyllä kertovat ongelmista ja haluavat niihin vastauksia. Kun kuuntelee mitä halutaan niin voidaan keksiä mahdollisia ratkaisuja niihin.”

Yli kuntarajojen

Ryhtyessään Siuntio Porkkala Kokoomuksen puheenjohtajaksi, ei Paasikivi arvannut miten paljon siinä pääsee tekemään asioita. 

“Olen päässyt tutustumaan moniin uusiin ihmisiin yhdistyksissä ja tärkeintä onkin, että on päästy vaihtamaan ajatuksia keskenään”, Paasikivi kertoo. 

Paasikivi haluaa keskittyä yhdistystoimintaan enemmän.Paasikiven mukaan on ollut tärkeää, että Uudenmaan piirin kehys, eli Espoon ympärillä olevat kunnat ovat päässeet keskustelemaan arjen yhteneväisistä asioista. 
Monilla kunnilla on samat koulu- ja varhaiskasvatus- sekä liikenneongelmat. 

“Tällä me pääsemme kartoittamaan mitä voisimme yhdessä tehdä asioiden eteen. Saamme rakennettua paremman Uudenmaan, kun kuuntelemme toistemme ongelmia ja ymmärrämme niitä.”

Kevään 2019 eduskuntavaalit ovat lähestymässä ja Uudeltamaalta kartoitetaan mahdollisia eduskuntaehdokkaita.

“Olisi todella tärkeää, että saisimme koko Uudeltamaalta kattavan paketin kasaan, jotta eduskunnassa on oikeasti meitä ja meidän asioita edustavia ihmisiä. Näin saisimme ajettua monien asioita, eikä edustus olisi keskittynyt pelkästään espoolaisiin”, Paasikivi selittää. 


Opetusten tie

Poliitikkona Paasikivi on nähnyt kaikenlaista toimintaa ja kokenut monta eri toimintatapaa. Hankalinta on ollut uusien vaalien jälkeen, kun ihmiset vaihtuvat ja asioita ruvetaan käsittelemään uudestaan.

“Monta kertaa kun lautakuntien, ryhmien jäsenet vaihtuvat ja vielä huonoimmassa tapauksessa kun virkamiehet vaihtuvat, niin aloitetaan täysin uudestaan asioita joita ollaan jo käsitelty edellisellä kaudella. Monesti tämän takia asioissa kestää pidempään, kun jo käydyt asiat voitaisiin vain kerrata läpi ja jatkaa asian läpikäymistä. Ei sitä pyörää tarvitse joka kerta keksiä uudelleen. “

Anna Paasikivi haluaa nähdä tulevaisuudessa yhtenäisemmän Uudenmaan.

Paasikivi haaveilee, että jokaiselle läntiselle Uudenmaan kunnalle saataisiin vahva kokoomus edustus päätöksentekoon, jolloin asioiden hoitoon saataisiin voimaa ja volyymia. Hän haluaa jatkaa kehitystä, joka on koko ajan jatkuva prosessi. 

“Jos asioita tehdään tietyllä nöyryydellä, niin ihmisten on helppo lähestyä asioidensa kanssa. Asioita pitää tehdä tehokkaasti, mutta kuitenkin muita kunnioittaen. Monissa prosesseissa menee aikaan ja se on vain hyväksyttävä. Jatkossa on helpompaa, kun asiat on tehty huolella eivätkä jää kummittelemaan huonosti tehtynä”, Paasikivi tuumaa. 

Anna Paasikivi aikookin panostaa, että läntisellä-Uudellamaalla kokoomuksessa hoidettaisiin asioita yhdessä ja tuotaisiin yhteisiä asioita sekä ongelmia esille. 

 

Teksti ja kuvat:

Saana Hintikka