Kuva: Freepik

Espoon Matinkylä-Olarin alueella löytyy kattava kirjo kuntosaleja. Useimmissa kuntosaleissa on tarjolla henkilökohtaista opastusta. Lisäksi etenkin yksityisillä kuntosaleilla pääsee kuukausihinnalla osallistumaan muihinkin liikunta-aktiviteetteihin, kuten ohjattuun ryhmäliikuntaan. Myös alle 18-vuotiailla nuorilla on pääsy saleille.
Kansallisen liikuntasuosituksen mukaan 13-18 -vuotiaiden olisi hyvä harrastaa liikuntaa noin kolme kertaa viikossa. Nuorten liikkuminen on otettu huomioon Espoossa, jossa strategioissa ja kaupunkitason linjauksissa on määritelty maksuton harrastusputki 2-18 -vuotiaille. Tähän sisältyy muun muassa maksuttomia kuntosalikäyntejä. Esimerkiksi Ison Omenan Fressi liikuntakeskukseen pääsee ohjattuun kuntosaliharjoitukseen.  Kerrat voi käyttää myös Fressin muihin palveluihin.
Kaupungin kuntosalilla kuluvana vuonna 15-vuotta täyttävät pääsevät treenaamaan itsenäisesti vapaaharjoitteluajoilla. Torstaisin klo 14-14.45 kuntosaliin pääsee tutustumaan ilmaiseksi. Liikunnanohjaajat neuvovat kuntosalivapaaharjoittelun aikana kuntosalilaitteiden käyttöä ja opastavat kuntosaliharjoittelun perusteita.

Yksityinen kuntosaliketjun GoGo Expressin Olarin Club Manager Kati Rintala kertoo, että heillä nuoret on otettu huomioon erillisellä kampanjalla:

“Kesällä saimme 15-17 -vuotiaat liikkeelle sillä, että tarjosimme ilmaisen räätälöidyn kuntosaliohjelman nuorelle. Halusimme tarjota tällaisen mahdollisuuden, sillä nuorilla ei aina ole varaa kuntosaliharjoituksiin.”

GoGo Expressillä oli kesällä oma jäsenyys, nyt nuorille on taas sama hinta kuin muille asiakkaille.

“Nuorilta on tullut kyselyä kuntosaleista. Kuntosaliharjoittelun suosio nuorten keskuudessa on noussut viime vuosina”, vahvistaa Espoon kaupungin liikuntasuunnittelija Helena Pennanen.

“Markkinoimme liikuntapalveluita [kuten kuntosaleja] monin eri tavoin, mutta tavoittaako se nuoret, on haasteellista.”

Espoon Kaupungin kuntosali, Olari
Osoite: Yläportti 4 A-B, 02210 Espoo
Ikäraja: 15
Palvelu: Torstaisin ilmainen kuntosaliin tutustuminen ja laitteille opastus klo 14-14.45. Vapaaharjoitteluaikoja arkena ja viikonloppuina.

Hinta: 1 kk 12 e, 6 kk 45 e ja 12 kk 80 e

GoGo Express
Osoite: Kuitinmäentie 26, 02240 Espoo
Ikäraja: 16
Hinta: 18 e /kk ja vuoden sitoutuminen. Voi vapaasti harjoitella kaikilla Suomen saleilla.

Fressi Liikuntakeskus Iso-Omena

Osoite: Piispansilta 11 T 48

02230 Espoo
Ikäraja: 16
Palvelu: Kolme ilmaista ohjattua kuntosalikertaa.

Hinta: Ei erillistä hintaa alle 18-vuotiaille. Esimerkiksi 49,9 e /kk, sisältäen kuntosalin