Pietari Porttikivellä on myös jalkapallotaustaa.

Pietari Porttikivi ja Joona Hokkanen ovat uusimpia komeettoja Suomen salibandytaivaalla. 17-vuotiaat helsinkiläisnuoret ovat edustaneet pienestä pitäen Ruskeasuolla kotipaikkaansa pitävää M-teamia, murtautuen tällä kaudella seuran edustusjoukkueeseen sekä nuorten maajoukkueeseen. Kaupunkikanava tapasi nuorukaiset M-teamin kotihallilla Arena Center Ruskeasuolla, ja jututti heitä koskien heidän suhdettaan salibandyyn.

Mikä sai teidät aikanaan lähtemään mukaan salibandyyn?

“Ensimmäisellä luokalla aloitin salibandyn, setäni suositeltua aloittamaan salibandyn harrastamisen. Hänen perheessään oli pelattu salibandya ennen kuin itse aloitin. Silloin ykkösluokalla myös monet luokkakaverini aloittivat laji harrastamisen, joten tuolloin oli luontevaa lähteä M-teamin kerhoon pelaamaan”, Porttikivi kertoi.

“Vähän Pietarin jälkeen myös itse aloitin lajin harrastamisen ala-asteella hänen sekä muiden kavereiden kautta. Pietari oli kanssani samalla luokalla, ja pelattuamme paljon kouluporukalla pihapelejä sain villin idean, että tämä salibandyn pelaaminen voisi olla aika hauskaa”, totesi Hokkanen.

Minkälaisia tavoitteita teillä on salibandyn suhteen?

“Pelata mahdollisimman pitkä ura ja nauttia pelaamisesta, sekä edetä uralla mahdollisimman pitkälle”, sanoi Porttikivi.

“Itselle tärkeintä olisi pelata mahdollisimman pitkä ura, käytännössä pelata niin kauan kuin paikat kestävät ja pitää samalla hauskaa. Tietysti jonkinnäköinen menestyskin olisi suotavaa”, Hokkanen naurahti.

Mikä salibandyssa on parasta?

“Hyvät ystävät, joita lajin ansiosta olen saanut sekä voittaminen”, Porttikivi vastasi nopean pohdinnan jälkeen.

“Minunkin mielestäni voittaminen on parasta. Itselläni voitontahto on kova, joten se on henkilökohtaisesti iso juttu. Sen lisäksi myös joukkuekaverit tietenkin tulevat toisena mieleen, nuo ovat varmaan parhaat kaksi asiaa”, Hokkanen summasi.

Joona Hokkasen vahvuuksiin kuuluu maalinteko. Nuori mies on tehnyt tällä kaudella mies- ja juniorisarjat mukaan lukien 84 maalia.

Oletteko joutuneet kohtaamaan mitään pettymyksiä pelatessanne salibandya?

“Itse en ole joutunut kohtaamaan mitään maailman suurimpia pettymyksiä, olen välttänyt suuret loukkaantumiset tai mitään muutakaan. Korona nyt on päällimmäisenä mielessä, sekä junioriajoilta kolmen Tribal Cup -turnauksen finaalin putkeen häviäminen oli kova paikka”, muisteli Hokkanen.

“Tässä lyhyen urani aikana en ole hirveästi vielä mitään mitaleja voittanut, että sitä kautta on pettymyksiä tullut. Tietysti myös koronan vaikutus harrastamiseen on ollut melko suuri pettymys, mutta sen yli ollaan pääsemässä onneksi”, Porttikivi pohdiskeli.

Porttikivi ja Hokkanen pelasivat kahdella viime kaudella vain juniorisarjoja, joiden toiminnan Salibandyliitto lakkautti hyvin aikaisessa vaiheessa kumpanakin vuonna koronaviruspandemian takia. Tällä kaudella nuorukaiset ovat onnistuneet väistämään koronasulut, sillä M-teamin edustusjoukkue sai pelata tyhjille katsomoille tammikuussa juniorisarjojen ollessa tauolla. Tällä kaudella korona vei pojilta kuitenkin tärkeän nuorten maajoukkueleirin. Mikäli korona vain leirien järjestämisen jatkossa sallii, se tuskin tulee jäämään nuorten lupausten viimeiseksi mahdollisuudeksi.

joonas.ehro@gmail.com