Figaro säveltää ja sanoittaa musiikkia itselleen, mutta myös muille tunnetuille artisteille.
(Kuva: Mia Haataja)

Etenee Recordsin musiikillinen monilahjakkuus Figaro julkaisi syyskuussa viidennen singlensä Tapoin sut, jossa on mukana Pyhimys.

22-vuotiaan Figaron unelma kävi toteen toukokuussa 2019, kun hän allekirjoitti levytyssopimuksen Etenee Recordsin kanssa. Tänä vuonna artisti on julkaissut jo viisi singleä, ja ensimmäinen EP valmistuu kovaa vauhtia.

Nouseva artisti tasapainottelee elämäänsä musiikin tekemisen ja yliopistossa opiskelun välillä.

“Musiikin tekeminen on tuntunut ainoalta merkitykselliseltä asialta”

Figaro saapuu hyvissä ajoin ennen sovittua haastatteluaikaa Oodi-kirjaston pääaulaan. Hän tervehtii koronaystävällisesti kopauttaen kyynärpäätään kättelyn sijaan. Astellessaan haastattelua varten varattuun studioon hän ihastelee ensimmäisenä musiikkikalustoa ennen kuin istahtaa haastateltavan penkkiin.

Figaron ensimmäiset musiikkimuistot koostuvat The Beatlesista ja Stevie Wonderista, joita hänen isänsä soitti automatkoilla. 

Artistin ensimmäinen instrumentti on kitara, jota hän aloitti soittamaan seitsemänvuotiaana.

“Musiikin tekeminen on ollut aina selkeä homma. Se on tuntunut ainoalta super-merkitykselliseltä asialta, jota haluaisin tehdä”.

“Pikkupoikana tein pehmoleluista bändin, jonka kanssa soitin mielikuvitusbiisejäni”, artisti muistelee hymyillen.  


Ensimmäisiä musiikillisia esikuvia Figarolle oli Idolsissa kilpaileva Antti Tuisku. Iän myötä Tuisku vaihtui Juice Leskiseen, Leevi and The Leavingsiin, Hectoriin ja Egotrippiin. Lapsuuden suuria idoleita olivat myös Red Hot Chili Peppers ja Michael Jackson.

Figaro-taiteilijanimi juontaa juurensa Disney-piirretyistä. “Mietittiin kaverin kanssa mulle artistinimeä. Keskustelu karkasi jotenkin kissoihin. Pinokkion kissan nimi on Figaro. Myös Aristokateissa taitaa olla saman niminen kissa. Se kuulosti hauskalta”, Figaro muistelee nimen syntyä. (Kuva: Mia Haataja)

Suomalaisen lyriikan ja jenkkimusiikin yhdistelyä

Sanoittajana Figaro katsoo ylöspäin Juicea ja Mariskaa, joilta hän ottaa vaikutteita omaan musiikkiinsa. 

Artisti seuraa aktiivisesti myös kansainvälistä musiikkiyhteisöä, josta hän hakee inspiraatiota.

“Mielikuvitukseni käy jatkuvasti ylikierroksilla. Se tuottaa koko ajan dataa, josta yritän kuratoida juuri ne oikeat jutut”, artisti pohtii. 

Sanoittamisen ja säveltämisen lisäksi Figaro soittaa kitaraa, rumpuja, bassoa ja koskettimia.
(Kuva: Mia Haataja)

“Haluan välittää musiikkini kuuntelijoille tunteita ja antaa ajateltavaa”

Figaron debyyttialbumi koostuu kokonaan uusista kappaleista, eikä se sisällä tänä vuonna julkaistuja singlejä. Kokonaisuus on aikaisemmin julkaistuun musiikkiin verrattuna erilaista. Figaro paljastaa, että uudempi tuotanto sisältää paljon myös kitaravetoista musiikkia. 

“Haluan antaa kuuntelijoilleni ajateltavaa ja ehkä myös välittää tunteita. Olisi mahtavaa saada jengi kuuntelemaan albumi kokonaisuudessaan, mikä ei ole tänä päivänä itsestäänselvyys”.

Figaro päättää haastattelun ammattimaisen rennosti. Kuvien ottamisen jälkeen hymyileväinen artisti kiirehtii seuraavaan paikkaan, takaisin musiikin pariin. 

Kuuntele koko haastattelu musiikin monilahjakkuudesta Figarosta: https://soundcloud.com/user-249104554/musiikillinen-nero-figaro-kertoo-myyneensa-sielunsa-levy-yhtiolle-kuuntele-artistin-tarina