Niklas Anttila, Kuva: Timo Ahopelto.

Niklas Anttila, 21, on Suomen kovin frisbeegolfaaja, mutta miten nuoresta iästään huolimatta kuopiolaisesta tuli frisbeegolfin Euroopan mestari? Useiden vuosien kova työ ja tavoitteet ovat poikineet hedelmää ja Anttila on päässyt nopealla tahdilla maailman kärkeen. Potentiaalia löytyy.

Miten päädyit frisbeegolfin pariin?

“Lajiin tutustuin kaverin kautta. Sillä oli muutama frisbeegolfkiekko ja kun pääsin heittämään pari kertaa niin se tuntui heti omalta. Oli siistiä päästä kokeilemaan sellaista lajia, jota en tuntunut. Siitä kaikki aikoinaan lähti”!

Minkälaisia esikuvia sinulla on ollut?

“Edesmennyt Kobe Bryant oli sellainen henkilö, jonka tyylistä pidin todella paljon sekä hän oli esikuva, jota seurasin pitkään tarkasti”.

Minkälaisia tavoitteita sinulla oli nuorena tästä lajista?

Siitä asti, kun olen kiekkoa heittänyt, niin olen aina halunnut tästä ammatin. Tämä oli alkuun harrastus ja pikkuhiljaa kun pärjäsin. Sen eteen on myös tehty paljon töitä ja käytetty lukuisia treenitunteja”.

Minkälaista menestystä olet saavuttanut frisbeegolfissa?

“Suurin menestys oli viime vuonna otettu Euroopan mestaruus ja toissa vuonna saatu Suomen mestaruus. Olen todella ylpeä siitä, mitä olen saanut lajin parissa, mutta ilmaiseksi eivät ne ole tulleet, vuosien treenien tulos ”.

Minkälainen kausirytmi frisbeegolfissa on?

“No oikeastaan ei ole mitään rytmiä. Koko ajan ollaan menossa tai treenaamassa eli aika kiireitä hommaa tämä on. Vaatii paljon aikaa ja energiaa”.

Onko tämä sinulle harrastus vai pystytkö elättämään itsesi tällä?

“Pystyn elättämään itseni tällä eli tämä on minun työtäni. Solmin juuri uuden sponsorisopimuksen ja sillä oikeastaan elän ja sitten pieniä voittoja, mitä mahdollisesti kisasta voi saada”.

Mitä vaivoja ja loukkaantumisia sinulla on ollut?

“Tenniskyynärpää on pahin, mitä on ollut, ei sen vakavampia. Aika hyvin on säilytty loukkaantumisilta, mutta toivotaan ettei vakavampia tulisi”.

Niklas Anttila, Kuva: Pertti Tuppurainen

Mikä on paras ja huonoin muistosi lajin parissa?

“SM-mestaruus ja EM-mestaruus ovat sellaisia asioita, joita en tule ikinä unohtamaan ja huonoimpia muistoja on ollut hetket, jolloin olen hävinnyt loppuhetkillä tiukan kisan”.

Mitä tavoitteita sinulla on tällä hetkellä?

“Lähden jenkkeihin kisaamaan ja siellä järjestetään frisbeegolfin kovimmat kisat, joita lähden voittamaan. Näitä kisoja varten on treenattu ja haluankin päästä näkemään Pohjois-Amerikan tason ja sen, että miten hyvin mahdollisesti pärjään siellä”.

Onko sinulla jotain tulevaisuuden suunnitelmia frisbeegolfin suhteen?

“Tarkoitus olisi pelata ainakin seuraavat 20 vuotta. Olen tietysti yrittänyt miettiä samalla omaa tulevaisuutta, mutta elän päivä kerrallaan. Pelaaminen on hauskaa ja kivaa, joten tehdään sitä ensin”.