Thelma Siberg opiskelee media-alaa näyttelijäntyön ohella (kuva: Karita Kotivaara)

Vuodesta 2010 asti näytellyt Thelma Siberg on tehnyt tv-työtä ja teatteria. Kahdeksan tv-vuoden lisäksi Sibergiä on nähty muun muassa Valkeakosken teatterissa vierailevana näyttelijänä sekä Porissa ja Nurmijärvellä kesäteatterissa.

Sibergin mielestä tv ja teatteri eroavat täysin toisistaan.

”Ne ovat kuin kaksi eri maailmaa. Televisiossa näytteleminen on hienovaraista ja pienillä eleillä pelaamista, kun taas teatterissa isompi on aina parempaa”, Siberg kertoo. 

Kuvauksissa kohtaukset voidaan ottaa uudestaan, teatterissa ei. Siberg toteaa molempien taiteenalojen olevan eri tavalla haastavia ja jännittäviä.

”Kyllä tv on silti vaikeampaa. Helpompi on siirtyä televisiosta teatteriin”, Siberg pohtii.

Ideaalitilanne Sibergille olisi, jos hän saisi tehdä sekä tv:tä että teatteria. Jos täytyisi valita, vahvuuksiensa puolesta Siberg näyttelisi mieluiten televisiossa.

”Nautin enemmän, kun saan näytellä pienieleisesti. Teatterissa kaikki on niin teatraalista ja suurta”, Siberg valaisee.

Tähän mennessä mieluisimmaksi työkseen Siberg nostaa roolin tv-sarja Uudesta päivästä, jossa Siberg näytteli Krista Kortelaista.

Tällä hetkellä Siberg opiskelee media-alaa.

”Pelkällä näyttelijän työllä ei välttämättä elä. Näyttelen niin paljon kuin saan ja teen media-alan töitä sitten siinä sivussa”, Siberg summaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.