Aku Hirviniemen viimeisin rooli on Aku Louhiniemen elokuvassa Odotus.

Aku Hirviniemi, 36, saapuu paikalle juuri ajallaan. Takana on Aku Louhiniemen kuvaukset Turun Seilissä ja puolen tunnin päästä alkaa valmistautuminen Tv-ohjelma Possen kuvauksiin. Sää on pimeä ja syksy on saapunut, mutta Akulla riittää virtaa ja hän on ystävällinen sekä iloinen.

”Tasapainottelen työn ja vapaa-ajan kanssa, mutta saan olla kiitollinen, että korona-ajasta huolimatta töitä on riittänyt”, kertoo Aku Hirviniemi.

Tämän vuoden heinäkuussa kuvattiin Luokkakokous-elokuvan kolmatta osaa.  Kuvauksista Hirviniemi matkusti suoraan Turkuun Odotus-elokuvan kuvauksiin. Elokuva kertoo rakkaudesta ja se on ensimmäinen Louhiniemen elokuva huiman suosion saavuttaneen Tuntemattoman Sotilaan jälkeen. Myös Tuntemattomassa Sotilaassa Akulla oli rooli.

Voisin olla poliisi

”Olen unelma-ammatissani. Ihanaa, kun saa tehdä työtä, johon on intohimoa.”

”Olen saanut paneutua moniin rooleihin elämäni aikana. Tiedän, mitä olisi olla ammatilta poliisi tai pappi ja välillä havahduin ajatukseen, että olisin voinut olla näissäkin hyvä”, Aku kertoo innoissaan.

Jos Aku saisi valita ihan minkä tahansa ammatin, niin hän näkisi itsensä luovalla alalla ja mitä luultavimmin elokuva-alalla.

”Voisin olla elokuvaohjaaja. Se oli nuoruuteni unelma-ammatti”, hän jatkaa.

Miksi Riihimäki?

Riihimäellä on Akun mielestä kaikki tarpeellinen. Kaupungin tekevät ihmiset ja perhe. Hänen lastensa äiti Niina Lahtinen asuu myös samalla paikkakunnalla. Aku on tottunut kulkemaan koko ikänsä.

”Työpäivän päätteeksi voin työmatkalla nollaa ajatukseni tai tarvittaessa luen joskus vuorosanoja, jos suuntaan junalla töihin.”

Vapaa-ajalla Aku liikkuu monipuolisesti. Hän aloitti tänä kesänä pyöräilyn ja sen lisäksi pelaa sählyä vähintään kerran viikossa. Näiden lisäksi hän ehtii myös harjoitella kuntosalilla.

”On tärkeä pysyä kunnossa tiettyjä rooleja varten. Viihdytän itseäni myös katsomalla erilaisia sarjoja.”

Akun pahin pelko on, että terveys pettää.

Akun suurin saavutus elämässään ovat lapset. Hän kokee myös tärkeäksi, että saa tuottaa iloa ja tunteita katsojille.

”On hienoa, jos katsoja poistuu esityksestä ja samalla hänen ajatusmaailmansa on muuttunut”, hän sanoo syvällisesti.

Akusta löytyy myös syvällinen puoli, jota hän raottaa jonkin verran. Hän kertoo pahimman pelkonsa olevan läheisen sairastuminen tai menettäminen. Hän pelkää kuolemaa ja kärsii lentopelosta. Pelko oman terveyden pettämisestä kuuluu myös hänen pahimpiin pelkoihinsa.

Villein haave

”Kansainväliseen tuotantoon pääseminen lahjakkaiden superstarojen kanssa”, hän kertoo haaveistaan työrintamalla.

”Se vaatisi toki kotoa pois olemista”, Aku jatkaa miettien.

Viimeisenä kävimme läpi ihmistä, jota hän ihailee. Sellaista henkilöä ei meinannut löytyä, mutta kaiken pohdinnan jälkeen hän tiesi, mitä vastata.

”Brad Pitt – loistava näyttelijä ja syötävän hyvännäköinen. Ihan niin kuin minäkin”, hän naurahtaa.

(Kuvat: Elina Ekström)