Vuoden 2019 Radiofestivaali järjestetään Helsingissä 3.-5.4.2019. Mukana järjestäjinä ovat Laajasalon opisto, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI, Curly ry. sekä Äänipolku ry.

Vuoden 2019 Radiofestivaalilla on neljä kilpailusarjaa: dokumentti-, kuunnelmasarjat, juontajakilpailu ja uusi podcast-sarja. Dokumentti- ja kuunnelmasarjoihin sekä juontajakilpailuun voi osallistua ainoastaan kansanopiston, ammattikorkeakoulun, yliopiston, toisen asteen koulutuksen tai mediapajatoiminnan kautta.

Laajasalon opisto on perinteisesti vahvoilla Radiofestareilla; tänäkin vuonna opiston opiskelijoista yli tusina astuu raadin eteen esittelemään taitojaan ja osaamistaan kilpailun eri osa-alueilla.

Juontajakilpailussa keskiviikkona Laajasalon opistolla 3.4. ovat mukana Michael SöderholmVeera Viitanen ja Susanna Sunnari.

Torstaina 4.4. KAVIlla dokumenttisarjassa esiintyvät Kaisa JärvinenSamuli KuulaLeif HagertIina TossavainenEmma Tattari sekä Nina Schleifer.

Perjantaina 5.4. niin ikään Sörnäisissä KAVIlla esitetään kuunnelmasarjan kilpailijat, joissa laajasalolaisia edustavat Joel MäkipuroMargareeta LauronenJyri UurtimoEmilia Hulkko,  Krista Lehtonen sekä  Marko Laakkonen.

Podcast-sarjassa perjantaina Laajasalon lippua liehuttavat Eetu Laine sekä Nina Schleifer.