Trivedi kuvaamassa sisältöä kokkailuistaan KUVA: Trivedin kotialbumi

Viime vuosina netissä on trendannut laaja kirjo erilaisia ruokaideoita. Nykyään sisällöntuottajat jakavat videoitaan trendiruokien valmistamisesta tiktok-sovelluksessa. Ovatko reseptit kuitenkaan yhtä hyviä kuin videoilla hehkutetaan?

Ruokabloggaaja Alexander Trivedi kuvaa ruoka-aiheisia videoita tiktokiin käyttäjälleen @aleksandertrivedi. Trivedi työskenteli pitkään ravintola-alalla ja kuvasi harrastuksekseen ruokaa. Lisäksi hän piti blogia.

“Sittemmin havaitsin, että kysyntää olisi sisällölle ja lähdin kokeilemaan sen tuottamista. Kirjoittaminen ei ollut kovin kummosta, mutta sen sijaan videoiden teko oli tullut jäädäkseen, jonka kautta kehittyi TikTokin / Instagramin teko” , Trivedi kertoo videoiden teon alkuvaiheesta.

“Näin kfc:n availun aikoihin yhä useampi alkoi Suomessa kiinnostumaan paneroidusta kanasta ja reseptit, joissa oli teemaa hyödynnetty sopivalla hetkellä, sai massiivisia näyttökertoja. Jos pohdin jotain videoita ennen trendiä ja sen jälkeen, ei ne päässeet läheskään samanlaisiin reacheihin” , kertoo Trivedi tämän hetken trendeistä.

Kaupunkikanavan toimittajat Kerkko Annaniemi, Henri Penttinen ja Enni Ranta päättivät testata tiktokin suosituimpia ruokatrendejä ja selvittää, ovatko ne niin hyviä kuin suosiosta voisi päätellä. Testattaviksi valikoituivat fetapasta, pastasipsit ja pringles-kana.

Pringles-kana

“Käänsin uunin 200 asteeseen jo valmiiksi. Rikoin kananmunat ja sekoitin rakenteen rikki kunnolla. Sitten pienin kanan- fileepihvit terävillä keittiösaksilla, maustoin pippurilla, valkosipulijauheella ja sekoitin. Lopuksi murskasin pringles-sipsit hienoksi jauheeksi. Aikaa tähän kaikkeen meni noin viisitoista minuuttia. Tämän jälkeen pyörittelin kanapalat ensin kananmunassa, pringles-jauheessa ja asettelin pellille. Ja eikun uuniin. Lopputuloksena mausteinen ja maukas maku rapeapintaiselle kanalle. Paistoaika n. 20 minuuttia, uunin tehosta riippuen”, Penttinen selostaa ruuanlaittoaan.

KUVA Henri Penttinen

Penttisen arvio pringles-kanasta:

“Mausta tuli maukas, mausteinen ja halutunlainen. Seuraavalla kerralla pitää valita tulisin sipsivaihtoehto. Käytin itse sweet paprikaa, joka oli mausteisin maku lähikaupassa. 8/10”

Resepti

300 g kanan fileepihvejä (n. 3-4 kpl)

1 purkki pringles-sipsejä

2 kananmunaa

pippuria

valkosipulijauhetta

Fetapasta

“Uunifetapastan valmistaminen oli erittäin helppoa. Vuokaan laitettiin feta, tomaatit, oliiviöljy ja chili. Näiden annettiin kypsyä uunissa noin 20 minuuttia 210 asteessa. Sillä aikaa, kun feta ja kaverit olivat uunissa, keitin pastan valmiiksi. Kun vuoka oli ollut uunissa 20 min otin sen pois ja sekoitin pastan kanssa ja näin ruoka oli valmista”, kommentoi Annaniemi prosessin kulkua.

KUVA: Kerkko Annaniemi

Annaniemen arvio fetapastasta:

“Maku oli erinomainen. Chiliviipaleet ja basilika toivat kivasti makua ruokaan. 9/10”

Resepti

250 g pastaa

200 g fetajuusto

1 dl oliiviöljy

½ chilipalko

1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja

suola & pippuri

basilika tarjoiluun

Pastasipsit

“Keitin pastan, jonka jälkeen kaadoin sen uunivuokaan ja lisäsin mausteet, oliiviöljyn sekä parmesaanin. Sekoitin ja laitoin vuoan uuniin 200 asteeseen ja ajastimeen 35 minuuttia. Kun ajastin hälytti, sekoitin ja laitoin vielä takaisin uuniin. Jatkoin paistamista, kunnes pasta oli rapeaa”, Ranta kommentoi pastan valmistusta.

KUVA: Enni Ranta

Rannan arvio Pastasipseistä:

“Pastasipsit olivat lopulta uunissa yli tunnin, koska pasta ei meinnannut millään paistua rapeaksi. Reseptin paistoaika oli 30-45 minuuttia. Lopulta pasta oli rapeuden sijaan kovaa ja sitkeää. Maustaminen onnistui kuitenkin hyvin ja tein kylkeen vielä dipin, johon hieman sovelsin alkuperäistä reseptiä. Lopputulemana pasta ei oikeen toiminut sipsien raaka-aineena, mutta dippi oli hyvää. Pastasipsit 1/10 ja dippi 9/10”

Resepti

250 g pastaa

valkosipulijauhetta

paprikajauhetta

suolaa

oliiviöljyä

parmesaania

Dippiin

200 g fetaa

200 g kermaviiliä

oliiviöljyä

mustapippuria

valkosipulijauhetta

persiljaa

basilikaa

Lopuksi vielä Trivedin vinkit kotikokeille:

“Yleisesti, yksikään resepti ei ole kiveen hakattu sääntö. Raaka-aineet jo vaihtelee niin hyvin että ei ohje ole ihan samanlainen, vaikka olisi grammamitat ja sama kokki. Toistojen kautta tulee ne reseptit ja tekeminen tutuksi, joten ei kannata liikaa miettiä, vaan tehdä ja olla valmis epäonnistumisiin, koska jossakin vaiheessa ne onnistumisetkin tulee.”

Teksti: Enni Ranta

Arvostelut Kerkko Annaniemi, Enni Ranta ja Henri Penttinen

Kuvakäsittely: Enni Ranta