Nakun perustajat Lea Lintula (istumassa) Iiris Riihimäki (seisomassa).

 

Naku -clothing on kahden helsinkiläisten ystävysten perustama vaatebrändi.

Brändillä halutaan tuoda esiin lapsenomaista fiilistä alastomuudesta, jonka ei tarvitse aina olla liitettynä seksuaalisuuteen. Alastomuuden ei aina tarvitse olla niin vakavaa.

 

” Naku -clothing on mun ja hyvän ystäväni Iiris Riihimäen yhdessä perustama vaatebrändi. Asuttiin kesällä 2017 Iiriksen kanssa matkailuautossa ja piirreltiin paljon yhdessä, ihan vain ajanvietteenä keskustelujen ohella. Meillä on tapana päästää ideat laukalle, kun lyödään päät yhteen. Pienessä kopperossa yhdessä asuen, ajatukset vain kasvoivat ja mietimme tosissaan piirrosten tekemisestä vaatteisiin. Syksyllä 2017 sain hyvän ystäväni kautta Omarin (Areefers supplyn) yhteystiedot. Siitä se Nakun suunnittelu sitten vasta kunnolla lähti käyntiin”, muistelee Lea Lintula.

Kuva: Iiris Riihimäki, malli: Ona Rihu

 

Brändin nimellä halutaan poistaa etenkin naisen kehon seksualisointi sekä muokata käsityksiä vartaloihanteista. Se näkyy myös vaatteiden kuvituksissa. Kaikki vaatteet ovat aina unisex -malleja. Alushousuista löytyy stringi- ja bokserivalikoima, mutta muut vaatteet sopivat kaikille, ja voihan stringejäkin käyttää kuka vain.

 

”Kannustamme ihmisiä olemaan omia itseään. Kelle täällä tarvitsee esittää? Emme halua olla `cooleja mimmejä´, jotka printtaavat vaatteita. Haluamme olla aidossa kanssakäymisessä asiakkaidemme kanssa. Pyrimme jakamaan kaikenlaisen kehon ja mielen hyväksymää ilmapiiriä ja antamaan tietoa kyseenalaisesta vaateteollisuudesta. Naku on kaikille, ei vain Helsingin sisäiselle trendi -skenelle”, kertoo Iiris Riihimäki.

Kuva: Lea Lintula , Mallit: Hope Aschan, Kira Pakarinen

 

Naku on laadukas ja uniikki vaatemerkki.

Brändi rakentuu vahvasti vastuullisen ajattelun ja laadukkuuden ympärille. Vaateteollisuutta kyseenalaistetaan ja lapsityövoimaa vaatteiden valmistuksessa ei käytetä. Materiaalit mahdollisuuksien mukaan ovat ekologisia ja orgaanisia. Vaatteita painetaan tietty erä. Jokaista mallia on siis saatavilla vain rajattu määrä, vaikka kysyntää olisi myöhemmin.

Jos joku on jotenkin massateollisen kuvan Naku-clothing:sta saanut, niin ollaan siinä vaiheessa menty ihan metikköön,” Lintula sanoo.

Snake Babe -huppari. Design: Iiris

 

Vaatteita pystyy ostamaan pääosin tapahtumista sekä pop -upeista. Vaatteet myydään hetkessä loppuun. Seuraavan kerran vaatteita pääsee ostamaan tänään perjantaina 14.12.2018 vapaantaiteen tilan yhteydessä. Lisää pääset kurkkaamaan instagramista: naku_clothing, mihin päivitetään aina myyntitapahtumat.

Kuva: Tiiu Vainio Mallit: Juulia ja Otso Mattila

”Meille koko brändin tarkoitus perustuu ideoinnin ja yhdessä tekemisen pohjalle. Unelmia ja tavoitteita tulee koko ajan lisää ja ne muuttuvat. Iiris asuu tällä hetkellä Köpiksessä, joten teemme hommia fiilisten mukaan. Välillä ideointi eskaloituu ihan älyttömyyksiin, eikä niistä läheskään kaikki toteudu. Teemme jatkuvasti hommia Nakulle kaiken muun elämän, koulun, työn ja taiteen ohella. Musta tuntuu, että meidän molempien yksi henkilökohtaisista unelmista jo toteutui, kun päästettiin ekat itsekuvitetut paidat myyntiin, jotka myytiin loppuun kahdessa vuorokaudessa”, fiilistelee Lea Lintula.

Nakun tulevaisuudessa voi tapahtua mitä vain. Brändi on tyttöjen yhteinen luomisprojekti  -heillä on kaikki vapaus tehdä, mitä ikinä keksivätkään.