Naisten treffit -yhteisöpalvelu perustettiin kesäkuussa 2018. Vain kolme kuukautta myöhemmin yhteisössä on jo yli 6000 jäsentä. Jäseniä on eri puolilla Suomea, mutta erityisesti pääkaupunkiseudulla toiminta on vilkasta: joka päivä järjestetään useita eri tapahtumia ja seuraa kysellään kaikenlaiseen tekemiseen. Vaelluksesta pitävällekin on tarjolla seuraa ja retkikohteita joka viikko. Päätin kokeilla.

Nuuksion erämaassa riittää vaihtoehtoja reitin valintaan.

Tapaan Nuuksion Siikaniemen parkkipaikalla kauniina sunnuntaiaamuna viisi naista. Kaikki ovat täsmällisesti paikalla sovittuun aikaan. Esittäydymme nopeasti ja iloinen puheensorina alkaa välittömästi. Yhtä nopeasti löytyy konsensus reittivalinnan suhteen. Päädymme lähtemään Korpinkierrokselle. Sen pituus on kahdeksan kilometriä.

Maurin jäljissä

Kuljemme vaihtelevassa maastossa. Reitin varrella on useita lampia ja järviä, kallioita, kivikkoa ja lehtoja. Vaikka päivä paistaa ja on täydellinen ulkoilusää, muita kulkijoita näkyy harvakseltaan. Muutama sienestäjä ja yksi partioryhmä tulee vastaan.

Sienestäjä löytää saalista.

Nuuksion retken järjestänyt Anni Karjalainen on ensi kertaa mukana Naisten treffien tapahtumassa.

”En ole osallistunut muihin tapahtumiin kuin tähän Korpinkierrokseen. Sen sijaan olen käynyt kahden kesken lenkeillä ja kahvilla muutamien naistentreffiläisten kanssa.”

Kaikista tähänahtisista kohtaamisistaan Annilla on vain hyviä kokemuksia.

”Jos bongaa esittelyteksteissä omantyylisen ihmisen, niin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja kysyä vaikka kaffeelle. NT on huippu juttu uusien ihmisten tapaamiseen!”

Tapaamisemme siirtyi päivällä, koska Mauri-myrksy riehui edellisenä päivänä myös Nuuksiossa. Onneksi siirtyi. Joudumme välillä ylittämään myrskyssä kaatuneita puita. Tuuli oli ollut puuskissa jopa yli 23 metriä sekunnissa.

Edellispäivän Mauri-myrsky oli puhaltanut Nuuksiossa puuskissa jopa yli 23 metriä sekunnissa.

Päätämme pitää evästauon Holma-Saarijärven upeissa maisemissa. Saarella on lisäksemme vain yksi muu seurue valmistamassa ruokaa nuotiolla. Kun edellisen kerran keväällä kuljin samoissa maisemissa, pienelle saarelle ei meinannut edes mahtua. Silloin sinne oli leiriytynyt kaksi eri partiolippukuntaa. Tällä kertaa on tilaa ja rauhaa. Läheinen laavukin oli tyhjillään. Se on harvinaista.

Holma-Saarijärvi on suosittu tauko- ja leiriytymispaikka.

Nina Sipola on vasta muuttanut pääkaupunkiseudulle:

“Naistentreffit on ollut mukava ja helppo tapa tutustua ihmisiin ja osallistua kaikkeen mielenkiintoiseen. Olen käynyt tämän yhteisön kautta muun muassa teatterissa. Yksin ei olisi tullut lähdettyä. On niin paljon mukavampaa keskustella yhdessä koetusta elämyksestä jälkeenpäin.”

Vieras alkaa tuntua tutulta

Taukoineen retki kestää neljä tuntia. Siinä ajassa ventovieraskin alkaa tuntua jo hieman tutulta. Ehditään keskustella elämästä ja maailman menosta yleensä, harrastuksista ja jopa tv-ohjelmista. Välillä ollaan hetki hiljaa ja nautitaan luonnosta.

Silmä ja mieli lepäävät. Korpinkierroksen varrella on useita järviä ja lampia.

“Tämä Nuuksion retki oli ihan huippu! Mahtava sää, mukavia uusia tuttavuuksia ja mahdollinen ajatus siitä, että nähdään toistekin”, kertoo Nina Sipola.

Kerrassaan upea kokemus. Naisten treffit on huikea innovaatio. Kun valitsee itselleen mieluisinta puuhaa laajasta kirjosta, on melko todennäköistä, että kohtaa ihmisiä, joilla on laajemminkin samoja kiinnostuksenkohteita kuin itsellä. Jos taas aivan erilaisten ihmisten kohtaaminen kiinnostaa, kannattaa uskaltautua mukaan johonkin toimintaan, joka ei ole itselle ennestään tuttua. Sen ajattelin tehdä ensi kerralla. Tai ehkä Nuuksion porukan kanssa jonnekin uudestaan vaeltamaan. Vaikea valita. Tarjontaa on. Ja ihania naisia.

Anni Karjalainen, Erja Siltala, Anne-Mari Kirjavainen ja Nina Sipola lähtivät rohkeasti päiväksi erämaahan ventovieraiden naisten kanssa. Yhteinen sävel löytyi: ”Todella mukava päivä!”

Teksti ja kuvat: Minna Branders