Tammikuun 31. päivä saa ensi-iltansa uusi mustavalkoinen komediasarja Mister8, jota tähdittää Krista Kosonen. ( KUVA: Creative Commons)

Tammikuun 31. päivä saa ensi-iltansa uusi mustavalkoinen komediasarja Mister8, jota tähdittää Krista Kosonen. Elisa Viihteen alkuperäissarja kertoo Mariasta (Krista Kosonen), jolla on kumppani jokaiselle viikonpäivälle. Muita pääosan esittäjiä ovat Pekka Strang, Amir Escandari, Chike Ohanwe, Olli Rahkonen, Joonas Saartamo, Ville Tiihonen, Jari Virman ja Elias Westerberg. 

Kahdeksanosaisen Mister8-alkuperäissarjan on käsikirjoittanut Vesa Virtanen. Sarjan idea syntyi tuottaja Jani Pösön ja Jussi-palkitun ohjaaja Teemu Nikin yhteistyönä. It’s Alive Films -tuotantoyhtiötä pyörittävän kaksikon aiempiin yhteistöihin lukeutuvat muun muassa Venla-palkitut #lovemilla- ja Sekasin-tv-sarjat.

Vaativat parisuhde standardit toimivat inspiraationa 

Pösö kuvaa Mister8-sarjaa tumman huumorin ja juonittelun sävyttämäksi komediaksi. Sarjan juonessa Kososen roolihahmosta kilpailee kahdeksan eri miestä. Juho (Pekka Strang) on insinööri, joka rakastuu salaperäiseen naiseen, Mariaan (Krista Kosonen), ja palavasti rakastunut Juho on heti valmis hyppäämään suhteeseen Marian kanssa, mutta hänen on hyväksyttävä Marian mutkikkaat ehdot suhteelle. Marialla on seitsemän miesystävää – yksi jokaiselle viikonpäivälle. 

Pääkaupunkiseudulla kuvattu sarja sai alkunsa, kun Pösö ja Nikki kävivät keskustelua It’s Alive Films -tuotantoyhtiön toimistolla. Keskustelu ohjautui ihmisten älyttömiin ja hillittömiin odotuksiin omaa parisuhdettaan, kumppaniaan ja itseään kohtaan. Keskustelun aihe sai alkunsa, kun Nikki oli töihin ajaessaan miettinyt, kuinka huvittavaa olisi seurustella usean puolison kanssa yhtä aikaa. 

Miten Krista valikoitui pääosan esittäjäksi?

“No Kristahan on ensinnäkin ihan hirvittävän hyvä näyttelijä”, Pösö naurahtaa. 

Tuottaja Pösön mukaan Krista tuntui sopivan Marian rooliin täydellisesti. Tuottajan mukaan Krista on sopivan ikäinen ja istuu hyvin esittämään vahvan naisen roolia. 

“Ja sitten jos totta puhutaan, meillä on ollut jo kauemmin aikaa puhetta Kristan kanssa sekä ilman Kristaa Teemun kanssa, että tehtäis joku juttu yhdessä”, Pösö toteaa. 

Mustavalkoinen komediasarja

Pösön mukaan hänen ei muista, koska Suomessa olisi viimeksi tehty mustavalkoinen komedia. Hän ei muista, kuka ajatuksen mustavalkoisuudesta keksi, mutta siihen on hänen mukaansa parikin eri syytä. 

“Mustavalkoisuus sopii hyvin sarjan sisältöön, ja rakkaushan näkyy harmaissa sävyissä”, Pösö hymähtää. 

Nikki ja Pösö ovat haaveilleet mustavalkoisesta toteutuksesta jo pitkän aikaa. Pösön mukaan komedioita tehdään niin paljon, että mustavalkoisuus on myös oiva keino erottua massasta. Ohjaaja Nikki kommentoi sarjan tiedotteessa lopputuloksen olevan todella tyylikäs. 

“Monen mustan komedian jälkeen halusin tehdä mustavalkoisen sellaisen, ja lopputulos saattaa olla vuosikymmenen tyylikkäimpiä komedioita” Nikki pohtii. 

“Mustavalkoisuus on sellainen juttu, josta me Teemun kanssa ollaan tykätty paljon. Meidän ensimmäinen yhteinen lyhytelokuvakin on mustavalkoinen”, Pösö toteaa. 

Mustavalkoisuudesta voi tulla vaikutelma, että sarja sijoittuisi menneisyyteen, mutta Pösön mukaan sarja sijoittuu kuvitteelliseen hetkeen ja maailmaan. Hänen mukaansa sarjan tyyli on neo noir, joka sisältää film noirille tyypillisiä piirteitä, kuten tummat sävyt ja voimakas kontrasti. 

“Saattaa olla, että kyseessä on ensimmäinen suomalainen neo noir -komedia”, Pösö miettii.  

Krista Kosonen kommentoi sarjan tiedotteessa projektin olleen kertakaikkiaan mahtava. 

“Oli hauska hetken olla Marian saappaissa pyörittelemässä kahdeksaa miestä. Kokemus opetti itsestäni sen, että olen kohtalaisen tylsä ja perinteinen mitä tulee parisuhteisiin. Olen halunnut tehdä Teemu Nikin kanssa töitä, ja projekti oli juuri niin erikoinen kuin häneltä odotinkin. Oli mahtavaakertoo Kosonen.  

Kuuntele Jani Pösön haastattelu tästä (haastattelijat: Elli Tolonen ja Maija Nykänen):

Elli Tolonen ja Maija Nykänen haastattelivat Pösöä Mister8-sarjan tiimoilta.