Musiikkia voi kuunnella missä vain


Olen monesti miettinyt, miksi ihmiset kuuntelevat musiikkia? Auttaako musiikki jaksamaan ja saako ihminen siitä voimaa? Itse koen musiikin kuuntelun auttavan minua niin hyvinä kuin huonoinakin hetkinä. Jokaisella on varmasti omat voimabiisinsä ja erilaisia listoja, joita kuunnella fiiliksen mukaan. Minulla on erikseen bilelista, jota kuuntelen, kun olen lähdössä viihteelle. Siitä saa hyvän fiiliksen ja väitän, että se auttaa pääsemään juhlatunnelmaan. Rentoutuessani kuuntelen rauhallisempaa, jotta pystyn olemaan rauhassa ja poistamaan stressiä. Mielestäni aivot mukautuvat siihen, mitä kuulee ja sitä kautta oma mieli voi muuttua. 

Minun mielestäni musiikki on iso voimavara mielenterveyteen. Musiikkia käytetään mielenterveyspotilaiden hoitoon ja mielestäni se on hyvä asia. Uskon, että musiikki on pelastanut monen ihmisen hengen. Musiikki herättää tunteita ja tunteet puhetta. Musiikki voi auttaa käsittelemään asioita, joita ei ole aikaisemmin pystynyt tai osannut käsitellä. Hyvät sanoitukset ovat parasta mitä tiedän, silloin, kun ne koskettavat omaa elämää. Tiedän, että monelle muullekin sanoitukset ovat tärkeitä ja kun pystyy samaistumaan. Henkilökohtaisesti musiikki on auttanut minua pääsemään huonoista hetkistä eteenpäin ja tsempannut erilaisissa tilanteissa. Oman esimerkin kautta tajusin, että musiikki on parasta lääkettä ja se vaikuttaa mielen hyvinvointiin.

Monet ihmiset käyvät festareilla ja keikoilla, mutta miksi? Koska ihmiset haluavat hyvälle mielelle. Olen huomannut sen, että festareilla on mahtava ja yhteenkuuluva fiilis hyvästä musiikista ja loistavista keikoista. Musiikki on yhdistävä tekijä, joka tuo kaikki yhteen. Festareilta on kiva lähteä kotiin, kun kaikilla on hyvä tunnelma ja ihmiset hymyilevät. Tämä kertoo, että musiikilla on iso vaikutus mieleen ja ihmisten käyttäytymiseen. 

Ennen fudispeliä kuuntelen motivaatiokappaleita, jotta pääsen fiilikseen, että olen kentällä voittamaton. Se myös auttaa keskittymään. Jollekin toiselle musiikki voi auttaa keskittymään vaikkapa koulutehtävissä.  Kaikilla on omat keinonsa käyttää musiikkia hyödykseen ja toivon jokaisen löytävän sen. Mielestäni musiikki vaikuttaa ihmisen mieleen positiivisesti. Musiikki helpottaa sydänsuruissa ja nostattaa juhlafiilikseen. Musiikilla on ihmeellinen voima vaikuttaa ihmiseen. Mielestäni musiikin kuuntelu on parasta lääkettä, jota jokaisen tulisi ainakin kokeilla. Toivon kaikkien kuuntelevan musiikkia ja löytävän omat voima biisinsä, joihin voi turvautua. Kuunnelkaa musiikkia!

Musiikilla on myös huonot puolensa. Osa kappaleista on ahdistavia ja tekee sitä kautta ihmisille huonon ja epämukavan olon. Ahdistunut ihminen voi ahdistua lisää, jos kuuntelee masentavia ja itseensä kohdistuneita laulun sanoja, jotka iskevät vielä syvemmälle. Ihminen voi velloa tunteitaan, eikä pääse pois omasta pahasta olostaan. Mielestäni ahdistuneena pitäisi kuunnella positiivisempaa musiikkia, jotta paha olo lähtee pois.

Juttukuva kuvateksti: Musiikkia voi kuunnella missä vain 

(Kuvat Creative Commons)