Ystävänpäivän inspiroimana Ateneum ja Museokortti järjestävät yksityisen museokierroksen kahdelle. Vieraaksi voi päästä arvonnan kautta. 

Kaksi onnekasta saa yksityisopastuskierroksen Ateneumissa (KUVA: Ella Karttunen)

Korona on vaikuttanut suuresti kulttuuripalveluihin. Esimerkiksi monet museot ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Taiteen ja kulttuurin ystäville onkin nyt tarjolla ainutlaatuinen tilaisuus päästä yksityisopastukselle Suomen taiteen kotiin. Museokortti arpoo ystävänpäivänä, 14. helmikuuta yksityisen opastuskierroksen ystävyksille. Kierrokselle voi osallistua joko ensi viikon tiistaina tai keskiviikkona. 

“Tähän ideaan päädyttiin, kun lähdettiin miettimään, millä eri tavoin kulttuuria voitaisiin tuoda ihmisille. Sitten ystävänpäivä tulikin mieleemme, ja tällainen lahja voisi olla juuri oikeanlainen kulttuurinrakastajille,” Museoliiton viestintäsuunnittelija Susanna Seppälä kommentoi.

Susanna Seppälä ei osannut vielä varmaksi sanoa, onko tällaisia tapahtumia tulossa uudestaan tulevaisuudessa. Kyseinen elämys on siis erityisen spesiaali kahdelle voittajalle. 

“Kyllähän tämä Ateneumilta tietenkin joitain ponnistuksia vaatii. Kyseisenä päivänä museossa täytyy olla henkilökuntaa sekä tietenkin näyttelyopas. Kuitenkin se ilo ja elämys, jota näyttelykierros arvonnan voittajille antaa, on tärkein.”

Arvontaan voi osallistua Facebookissa kommentoimalla Facebookin arvontajulkaisuun, kenen kanssa haluaisi lähteä kierrokselle. Osallistua voi myös lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: viestintä@museot.fi.