Viisisataa kiinnostunutta avajaisissa.

Möskärin kuntoportaiden avajaisia vietettiin maanantaina 23. syyskuuta 2019. Paikalla oli viitisen sataa innokasta rappuskuntoilijaa.

Suuren suosion saavuttanutta kuntoilua voi harrastaa osoitteessa Kallioimarteentie 26. Tie päätty siihen ja parkkitilaa on sopivasti. Rappusissa on 152 askelmaa ja happotasoja saa sekä kävellessä, hyppiessä että juostessa mukavasti nousemaan. Mikään uusi keksintö porrasharjoitus ei ole. Paikalla ollut pikaluistelija kertoi harjoitelleensa paljon portaissa Rukan hyppyrimäessä jo 1980-luvulla. Näissä Vantaan portaissa askelmat ovat sen verran optimoidut, että kaiken kokoiset jalat sopivat askelmalla. Mallia on otettu hyväksi todetuista portaista.

Oikea askelmaleveys helpottaa myös askelpituudessa ja rytmissä, ja mahdollistaa hyvät tehot harjoitukseen.

Porrasharjoituksia tekevät usean lajin urheilijat. Järjestetään lajissa myös kilpailuja, jopa Maailman Cup, Vertical World Circuit, jossa juostaan tunnettujen korkeiden rakennusten portaita.

Portaisiin on vapaa pääsy.

Kiitos Vantaan Kaupungille hyvästä harjoituspaikasta.

Timo Brass Band

Avajaisissa Timo Brass Band viihdytti puhallinmusiikilla runsasta yleisöä. Torvien kanssakin päästiin kapuaman portaita.

Pakarakat

Kun mukaan liittyivät vielä Pakarakat, meno kiihtyi entisestään.

Arvi Sivosen runo: ”Möskärin Mäki” kuultiin myös naapurustossa asuvan naisen lausumana. Hänkin oli jo useasti tutustunut uusteen kuntoilumahdollisuuteen.

Seppo Räty

Simonkylän omakotiyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Räty kertoi portaiden alullepanosta.

– 1½ vuotta sitten ideoimme, miten mäki saataisiin tehokkaampaan käyttöön.  Talvisin se on ollut pääosin pulkkamäkenä, ehdotimme kevyen liikenteen väylää, siis kuntoportaita. Kun saimme vielä nopeasti vetoapua kaupungin eri tahoilta, toteutus tapahtui nopeasti. Kuntoportaat sopivat kaiken ikäisille ja kokoisille.

Veli-Matti Kallislahti

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti riensi tapahtumaan suoraan Euroopan Unionin liikuntaseminaarista.

–  Hienoa päästä puheista suoraan käytännön tekoihin. Nyt sitä saa, mitä on tilattu. Kuten näemme, portaita on käytetty jo ennen avajaisia runsaasti. Nämä ovat tulleet todella tarpeeseen. Olisi pitänyt tuoda EU:n kollegat saman tien tänne.

Lions Club Hiekkaharju tarjosi juhlayleisölle lettuja ja mehua. Näin hiilijalan jäljestäkin pidettiin huolta.

Tuomas Hulkkonen

Tilaisuuden juonsi Tuomas Hulkkonen.

Minäkin nousin portaat kahdesti avajaisten aikana, enkä tarkoita ensimmäistä ja viimeistä kertaa.

Porraskuntoilu sopii kaiken kokoisille ja kuntoisille

Ensimmäisellä nousulla hapotti kuvaajan kanssa, mutta toisella meni jo paljon keveämmin luistelijan kanssa. Näinkö nopeasti kunto todella nousee?

Kaikki kokeilemaan!

Teksti: Juha Kylänpää