Esineet kuvaavat ilmansuuntia sekä neljää elementtiä.

Muutaman sadan metrin päässä Mellunmäen metroasemalta löytyy sympaattinen liiketila, jota pitää Anna Seppänen. Ovella vastaan tulee valkoinen venäjänvinttikoira Kingi. Kauniin itämaisen maton ympärille on asetettu muhkeat tyynyt istumista varten. Keskellä mattoa on asetettu liina, jonka päällä on höyheniä, vettä lasipullossa, tuikkukynttilä sekä kivi. Esineet kuvaavat neljää klassista elementtiä; maata, ilmaa, tulta ja vettä. Täysikuun rumpuilta voi alkaa.

Mediaalisuutta ja shamaanimatkoja 

Shamaanirummutuksen sanotaan vievän meidät meditatiiviseen tilaan, jos annamme sille mahdollisuuden. Tässä tilassa tietoisuutemme syvenee ja voimme keskittyä syvimpään itseemme ja luontoomme. Rummutus rentouttaa ja tuntuu parantavana värähtelynä kehossa. Rummutuksen vaikutus voi tuntua vielä 72 tunnin jälkeen. 

Rummut valmistetaan käsityönä. Kuvan sininen rumpu on ryhmäläisen omaa käsialaa.

Anna järjestää shamanistisia rumpupiirejä aina täydenkuun aikaan. Tarkoituksena on päästä shamaanimatkalle ja kohdata omia sieluja entisistä elämistä sekä voimaeläimiä.

Huone on täynnä kynttilöitä ja ilmassa tuoksuu valkosalvia. Kun kaikki ovat asettuneet mukavasti lattiatyynyille alkaa ensimmäinen matka, kuin lämmittelynä. Kymmenen minuuttia myöhemmin ensimmäinen matka saadaan päätökseen, jonka jälkeen jokainen saa vuorollaan kertoa omia tuntemuksia. Pakko ei ole sanoa mitään, mutta ilmapiiri on lämminhenkinen ja kaikilla on ajatuksia jaettavana. Puheenvuoro on aina sillä, joka pitelee kaunista koristeellista poronsarvea. 

Venäjän vinttikoira Kingi nauttii rumpuilloista.

Varsinainen rumpuhetki ja shamaanimatka kestää kokonaisen tunnin. Pakko ei ole kuitenkaan rummuttaa tuntia. Välillä voi nousta ylös, käydä pitkäkseen tai vaikka haukata naposteltavaa. Pienessä ryhmässä kaikki kuitenkin ovat jo kokeneita rummuttajia ja tunti meneekin hetkessä. Kaikki kuuntelevat itseään ja rummuttavat, niin kuin itsestä hyvältä tuntuu. Tärkeintä on olla läsnä ja rentoutua.

Tunnin jälkeen on aika käydä läpi tuntemuksia. Jälleen puheenvuoro on sillä, joka pitelee poronsarvea. Kaikkien kokemukset olivat erilaisia ja henkilökohtaisia. Läsnä oli voimaeläimiä ja suuria tuntemuksia. Illan tarkoitus on harjoittaa henkistä kasvua ja vahvistaa yhteyttä maailmankaikkeuden energioihin. Matkalla voi harjoittaa omia intuitiivisiä kykyjä ja parantaa mediaalisia lahjoja. 

Lapinnoidan geeniperintö

Tällä hetkellä Anna suorittaa Helsingin Spiritualistisessa seurassa mediaalista jatkokurssia.

Anna Seppänen uskoo valomaailman olemassaoloon, loputtomaan kasvuun sekä elämän syvään tarkoitukseen. Annan perhe on aina ollut hengellinen ja hän on kokenut kiinnostusta
henkimaailmaa kohtaan. Hän on käynyt lukuisia koulutuksia, kuten reiki- ja energiahoitokoulutuksen. Mutta miten hän kiinnostui shamaanirummuttamisesta?

“Tiedän, että se on lähtenyt jo lapsuudesta ja aina on pitänyt ostaa rumpu. Minun geeniperimässä on ihan oikeasti lapinnoita, kaukaisesti, mutta se tunne vahvistui, kun sain rummun käteeni. Eräässä koulutuksessa tapasin Rumpu-ukon perustajan ja tiesin, että häneltä haluan ostaa rumpuni,” Anna kertoo.

Sielunkuva ”isoäiti” (Kuva: Anna Seppänen)

Anna antaa myös energiahoitoja, tulkintoja ja maalaa sielunkuvia. Sielunkuva on henkilökohtainen, tilaustyönä tehty teos, joka kuvastaa asiakkaan omaa sisintä, sen kauneutta ja valovoimaisuutta.