Kultakapteeni Koivu joukkueensa kanssa 2011. KUVA: (Creative Commons)

Tunteellinen paidan jäädytys Xcel Energy Centerin kattoon Suomen aikaan sunnuntai-maanantai välisenä yönä 14.3.2022 sinetöi tämän upean suomalaiskapteenin pitkän uran.

Koivusta, 39, tuli Minnesota Wildin organisaation ensimmäinen pelaaja, jonka paita nostettiin kattoon. Wildin organisaatiossa numerolla 9 tästä lähtien ei kukaan pelaa. 

Tämä Wildissä 15 kautta pelannut kapteeni on myös suomalaisten mieleen painunut kaikkien aikojen Leijona-kapteeni, mieleenpainuvimpana vuoden 2011 MM-kulta Bratislavasta.

Ylimalkaan maailmallakin hyvin arvostettu sentteri pelasi miltein koko NHL-uransa Minnesotassa, kuitenkin hän pelasi viimeisimmät seitsemän peliänsä Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jacketsin paidassa.

Koivu NHL-urallaan voitti 9 451 aloitusta. KUVA: (Creative Commons)

Koivu piti tunteita herättävän 15 minuutin puheen paidan jäädytysseremoniassaan, jossa kiitti ääni väristen ja silmät kostuneina vanhempiaan ja lapsiaan. Hän kiitti myös organisaatiota ja sen alla toimivia sekä vanhoja pelikavereita, faneja ja muita tärkeitä henkilöitä. Monet suomalaiset varmasti myös kotisohvilla herkistyivät puheen aikana ja muistelivat Koivun edesottamuksia.