Vuonna 2002 avattu Sea Life jakaa merielämyksiä aivan Linnanmäen kupeessa. 

Kuva: Nea Mattila

Suomen merimaailma Sea Life on osa Merlin Entertainments-konsernia, joka on maailman suurin yleisöakvaarioketju. Sea Lifessa pääsee tutustumaan mereneläviin erilaisissa altaissa. Siellä tulevat tutuksi erilaiset hait, piraijat, korallit, sähköankeriaat ja monet muut eläimet. Sea Life onkin lisännyt jokaiseen kohteeseen pienen infon eläimestä. Sea Lifessa pääsee näkemään kalojen ruokintaa sekä voit päästä koskettamaan esimerkiksi merisiiliä. 

Kierroksella pääsi tunnustelemaan hain munakoteloa, jossa hain poikaset kehittyvät. Munakotelo on samaa ainetta kuin ihmisen hiukset ja kynnet. Kuva: Nea Mattila

Sea Lifessa tunnelma syntyy samantien, kun astut ovesta sisään. Siellä soi rauhallinen, merellinen tunnelmamusiikki. Valaistus on hieman hämärä, jotta akvaarioiden sisältö erottuu selkeästi. Joitakin kaloja sai oikein etsiä akvaarioista, koska niiden suojaväri oli niin hyvä. Tämä on kaloille hyödyksi luonnossa pedoilta piiloutuessa. Sea Lifessa pääsee myös opastuskierroksille tai näkemään kalojen ruokintaa, josta nauttivat perheen pienimmätkin. 

Kalat olivat useimmin omien lajitoveriensa kanssa samassa altaassa, mutta niitä oli myös sekoitettu keskenään. Ainoastaan legendaarinen Mikko Meriahven oli eristetty muista, koska hän on syönyt jo myrkyllisen siipisimpun ja siivouksessa käytettävän pulloharjan. Mikko on melkoinen nähtävyys ja se on innoissaan, kun ihmiset käyvät sitä tervehtimässä. 

Mikko Meriahvenesta on tullut todella suosittu sosiaalisessa mediassa. Kuva: Nea Mattila
Mikko on tervehtimässä kävijöitä. Kuva: Nea Mattila

Sea Lifessa asiakkaat koostuvat suurimmaksi osaksi lapsiperheistä. Eritoten lapsia viihdyttivät elokuvista tunnetut kalat. Kuten esimerkiksi Nemoa etsimässä elokuvasta tutut Nemo (vuokkokala), Dori (palettivälskäri), hait, merihevoset ja meritähdet.      

Kuva: Nea Mattila

Sea Life kierros itsessään oli sopivan mittainen ja tuntui, että mielenkiinto pysyi koko kierroksen ajan. Jokaisesta merenelävästä oli kerrottu jonkinlaista faktatietoa, josta itsellekin tuli paljon uutta ja mielenkiintoista tietoa. Koko kierroksen jälkeen itse Sea Lifesta jäi todella hyvä ja hauska fiilis. Merenelävät olivat mielenkiintoisia ja puitteet olivat kunnossa.

Teksti: Roope Rauvanto, Karolina Vilen ja Miika Heiskanen
Valokuvaus: Nea Mattila
Videokuvaus: Vili Viljakainen