Kaksitahtibensiinin katku on miltei käsin kosketeltava. Sora suihkuaa kapeiden renkaiden alta, kun kuljettaja kääntää kahvasta kaasua. Kireän kuuloinen numeroitu moottoripyörä vastaa herkästi kuskin pyyntöön. 

Melissa Mäntylä on yksi tulevaisuuden lupauksista motocrossissa.

Pitää olla melkoinen rämäpää, jos harrastaa motocrossia. Laji mielletään vauhdikkaaksi ja hurjaksi , joku käyttäisi jopa sanaa vaarallinen. On se varmasti sitäkin, mutta tuskin kukaan motocrossia tai enduroa ajava kuljettaja lähtee pyörän selkään pelkäämään. Kyllä he tietävät, mitä tekevät. 

Niin tietää myös Melissa Mäntylä. Kun sukulaismies näytti videon motocrossia harrastavasta nuoresta, iski kipinä pieneen tyttöön välittömästi. Melissa sai ensimmäisen motocrosspyöränsä jo 7-vuotiaana, ja into ei ole ainakaan laantunut. Nyt 15-vuotiaasta kärköläläisestä nuoresta naisesta voidaan odottaa lähestulkoon mitä vain. 

Tyttönä poikien joukossa ajaminen vaatii töitä ja sisua

Melissan ikäisiä tyttöjä kilpailee vain kourallinen. Se tarkoittaa sitä, että niin kilpailut kuin harjoittelutkin Melissa tekee poikien kanssa. Monesta tytöstä ei olisi poikien sekaan, mutta Mäntylä näkee asiassa myös paljon positiivista. 

“Pojat ovat vähän rohkeampia, ja tässä iässä alkavat  näkyä myös fyysiset erot. Pojista tulee vahvempia. Joudun tekemään paljon töitä, ehkä jopa enemmän kuin pojat, mutta poikien mukana opin myös paljon”, Melissa Mäntylä kuvailee tilannetta. 

Fyysisesti vaativa laji tarkoittaa sitä, että Melissa harjoittelee paljon. Talvikaudella hän harjoittelee ahkerasti kuntosalilla, ja nyt kesällä lajiharjoittelua on noin neljä kertaa viikossa. Siihen päälle kun lisätään vielä kaikki leiritykset sekä kilpailut, ei nuoren naisen kalenterissa ole liiemmin vapaa-aikaa. 

Kauden avaus lupasi hyvää

Viime vuonna Melissa hieman jo väläytteli vauhtiaan sijoittuen kahdesti naisten Cross Country- osakilpailuissa kolmanneksi. Tänä vuonna nainen on kiihdyttänyt entisestään tahtiaan, sillä CC-kauden avauskilpailu toi ensimmäisen naisten luokan voiton.

Ensimmäisen voiton jälkeen ei kuljettaja tiennyt heti voittaneensa. Hetki maaliintulon jälkeen tilanne alkoi selkiytyä. 

“Maalin jälkeen en ollut aivan varma voitosta, mutta kun iskä ja kaikki kaverit hurrasivat, tajusin, että olin voittanut. Se oli tosi siisti fiilis!” 

Pyörän huollosta vastaa Melissan isä, joka on itsekin ajanut motocrossia. Joskus apua tarvitaan myös ulkopuolelta, ja silloin crossikavereiden isät ovat mielellään auttamassa. Tietysti toimivan tiimin ympärille tarvitaan myös luotettavia yhteistyökumppaneita. Useimmat kilpailumatkat Melissa reissaa isänsä kanssa kahdestaan. 

Motocrossia kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan

Vielä toistaiseksi Melissa kilpailee 85-kuutioisella pyörällä. Hän kannustaa muitakin tyttöjä kokeilemaan lajia.

Motocrossia pääsee kokeilemaan esimerkiksi järjestettäviin kokeilu- ja tapahtumapäiviin. Päijät-Hämeessä Asikkalan Moottorikerho ja Salpausselän Moottorikerho järjestävät tapahtumapäivien lisäksi crossikouluja, joissa saa opetusta harrastuksen alkutaipaleelle. 

Tällaisiä matalan kynnyksen kokeiluja Mäntyläkin pitää tärkeänä.  

“Vaikka laji onkin poikapainotteinen, niin kyllä tytötkin voivat harrastaa motocrossia siinä, missä pojatkin. Kun saataisiin vielä enemmän näkyvyyttä naismotocrossille ja naiset löytäisivät kokeilemaan lajia. Jos ei koskaan kokeile, niin ei voi tietää millaista se on”, vauhtihirmu päättää. 

Esikuviakin nuorella naisella on. Kotimaisista nimistä hän nostaa esiin hienosti menestyneen Hanna Mertsalmen. Aktiivisesti Melissa seuraa myös kaltaistaan nuorta naista Alankomaista. Lotte van Drunen, 14, on lajinsa superstara jo nyt. 

Tavoitteet tuovat motivaatiota

Tällä hetkellä Mäntylä kilpailee 85-kuutioisella pyörällä, mutta ensi vuonna edessä on siirtyminen naisten luokkaan, jolloin pyöräkin kasvaa 125-kuutioiseksi. Tälle vuodelle nainen on asettanut itselleen tavoitteeksi parantaa tuloksia viime kaudesta. Edelleen hän pitää pääpainon motocrossissa, mutta kilpailee myös Cross Countryssa. CC sisältää pidempiä ajettavia matkoja, ja on myös jouhevampaa kuin esimerkiksi enduro. MX-liigaa ajetaan normaaleilla crossiradoilla, jotka ovat hiekka- ja savipintaisia. 

“Aika moni crossikuski ajaa silloin tällöin myös enduroa, koska siinä oppii hyvin pyörän hallintaa ja tekniikkaa”, Melissa kuvailee lajin monipuolisuutta. 

Vaikka nuori nainen onkin todella jalat maassa, täytyy olla myös haaveita ja tähtäimiä tulevaisuudessa. Melissa toivoo, että pääsisi joskus kilpailemaan ulkomaille EM-sarjaan. Tuskin myöskään naisten motocrossin Suomen mestaruushaaveet ovat kaukaa haettuja. 

Hän on uniikki, hän on Melissa Mäntylä. Pitäkää nimi mielessä.

Teksti ja kuvat: Nelly Korpikoski