(Kuva: Pixabay)

Nuoruudessani oli selkeää miten omistamalla materiaa olit muiden silmissä niin sanotusti parempaa kastia oleva ihminen. Jos käsivarressa heilui merkkilaukku ja päällä oli viimeisimpään muotitrendiin kuuluvat vaatteet, pystyit hengittämään rauhassa. Massaan kuulumalla oli helpompaa olla osa porukkaa ja säännöllisesti esittelemällä uusia hankintoja sait kateellisia ja ihailevia katseita. 

Muistan tunteen ulkomaille lähtiessä, että oli melkein jopa tärkeämpää mitä kaikkea ostat reissusta ja voit esitellä ystävillesi, kuin kertoisit upeista maisemista ja kokemuksista. Stressasin paljon nuorempana, että pitää säästää mahdollisimman paljon rahaa saadakseni shoppailtua läjäpäin turhaakin turhempia vaatteita. Tuntuu tänä päivänä jotenkin älyttömältä, että on halunnut käyttää rahansa mahdollisimman ison materia määrän omistamiseen, eikä ikimuistoisiin kokemuksiin maailman toisella puolella. 

Vuonna 2016 lähdin ystäväni kanssa New Yorkiin viikon matkalle ja kaikista niistä ostoksista on jäljellä enää yksi laukku. Ostin muutamat kengät, paljon erilaisia vaatteita ja meikkejä joihin meni satoja dollareita rahaa. Reissussa ajattelin kaiken tuon materian tuovan elämään onnea ja iloa, mutta se toi vaan ahdistuksen rahankäyttöön ja vaatekaappiini vaatteita käyttämättömiksi. Tällä kertaa jos menisin laittaisin rahani aitoihin kokemuksiin ja kaupungissa seikkailuun. 

(Kuva: Pixabay) Naiset useat ostoskassit olkapäillään antavat kuvan, että heillä on rahaa, jolla ostaa paljon kaikkea uutta sekä muodin harjalla olevaa. 

Miksi meidät on kasvatettu katsomaan ihmisiä ylöspäin joilla on enemmän, kuin itsellä. Kadehtimaan ja haaveilemaan heidän elämästä sekä itkemään omaa epäonnistumista, koska ei omisteta satoja kenkäpareja, kalliita koruja ja merkkivaatteita. Monet ihmiset tavoittelevat koko elämänsä mainetta ja mammonaa, mutta silti useat varakkaat ihmiset ovat kertoneet, ettei nämä asiat todellakaan tuo onnea. Miksi juuri materian omistaminen on merkki onnistumisesta ja onnellisesta elämästä sekä miksi niin moni ihminen edelleen kuvittelee sen tuovan onnen elämään. 

Materia ei tuo onnea, eikä myöskään raha. Raha tasapainottaa taloutesi ja tulevaisuutesi, mutta meidän kaikkien pitäisi oikeasti keskittyä niihin asioihin millä on merkitystä. Rakastaa ja huolehtia läheisistä sekä itsestä. Keskittyä vain tarpeellisiin hankintoihin ja asioihin jotka oikeasti tuovat onnea sekä ovat merkityksellisiä elämässä. Kauniita vaatteita, asusteita ja huonekaluja saa käytettynä eli second hand-tuotteina ja yhä enemmän onneksi tuodaan esille minimalistista elämäntapaa. Itselleni on selkeää, että mieluummin kuolinvuoteella voin kertoa kaikista mahtavista kokemuksista, kuin siitä mitä kaikkea olenkaan omistanut.