Monet kärsivät maskin aiheuttamasta aknesta.

Pari kuukautta sitten, aivan kuin tyhjästä, aloin kärsimään aknesta. Pitkän aikaa luulin, että kyseessä olivat stressiin liittyvät finnit, mutta tajusin niiden kuitenkin keskittyvän suun ympäristöön. Täysin samaan alueeseen siis, missä maskia pidetään.

Aloin googlata aihetta, ja tälle ongelmalle on aivan oma nimikin; “maskne”.
Iho-ongelmat syntyvät siitä, kun kostea hengitysilma ei pääse maskin kautta ulos, ja jää kuin vangiksi sen sisään. Meikin käyttö maskin alla myös pahentaa asiaa, mutta kivahan ne kukkivat finnit olisi meikkiaineilla peittää, jos sen maskin alta joutuu ihmisiä kohtaamaan.

Itse olen ainakin huomannut, että tällä on myös vaikutusta itsetuntoon. Ennen finnejä tuli yksi silloin tällöin, ja nyt niitä on kymmeniä suuria lähekkäin toisiaan. Olo ei tunnu kovin hehkeältä ja aina, kun erehtyy katsomaan peiliin, niin järkyttyy ja mieli menee matalaksi.

Tässähän olisi kosmetiikan valmistajille loistava markkinointirako, sillä uutisten mukaan en ole yksin tämän ongelman kanssa. Itse ainakin ostaisin tuotteita, jotka lupaisivat auttaa kukistamaan tämän masknen.

Huomasin myös, että on olemassa kuparimaskeja. Nämä eroavat normaaleista maskeista sen verran, että kupari on tehokas ja torjuu 99,9% viruksista, eikä myöskään aiheuta iho-ongelmia. Hintaahan näillä on, mutta toisaalta maskin käyttöaika on niin kauan kuin se on ehjä, joten mielestäni 80 euroa viidestä kappaleesta ei kuulosta kovin kalliilta.

Ymmärrän, että maskin käyttö on vain suositus, sitä ei ole pakko käyttää  (pilkku) ellei halua. Jos vetelisin tuolla ulkona naama paljaalla, leimattaisiin minut paskaksi ihmiseksi, ja sen lisäksi saattaisin saada koronan ja kuolla siihen.

Nyt lähden levittelemään naamaan finnivoidetta ja katsomaan, mistä saa halvimmat kuparimaskit.


Ps. Kirjoittajalla on ollut joskus myös oikeita ongelmia.