Vantaalla sijaitseva Martinlaakso täyttää 50 vuotta lauantaina 31.8.19. Lauantai tulee olemaan todella vilkas Martinlaaksossa. Martinlaakson asukasyhdistys järjestää Martinlaakson yläasteen pihalle klo 11:45 alkaen koko päivän mittaiset juhlat kaiken ikäisille. Myös toisena pääestradina toimii Martinlaakson ostoskeskus, jossa järjestetään nuorten parkkiskemut tapahtuma klo 17-21 välisenä aikana. Tapahtuma on päihteetön, ja järjestäjät ovat luvanneet sadalle ensimmäiselle tulijalle ilmaiset juomat.


Martinlaakson koulu toimii yhtenä tapahtumapaikkana. 

Martinlaaksolla on pitkä historia

Martinlaakso on osa jo 1600-luvulta ollutta Martinkylän maarekisterikylää. Martsaria alettiin virallisesti rakentamaan vuonna 1968 juhlavalla tavalla, jonka käynnisti Helsingin maalaiskunnan johtaja Lauri Lairala. 1970-luvulla Martinlaaksoon avattiin jo ensimmäinen liikekeskus, nimeltään Martinkeskus joka oli silloin pohjoismaiden suurin. Liikekeskus purettiin vuonna 2016. Vuonna 1975 avautui juna-asema joka kulki, Kannelmäen ja Haagan kautta Helsinkiin.

Martinkeskus vuonna 2013Kuva:paju

Martinlaaksosta on myös pompannut ihmisiä maailmalle, tunnetuimpia ovat varmasti formulakuskit Mika Häkkinen, Mika Salo sekä laulaja Virve Rosti.


Mika Häkkinen sekä Mika Salo komeilevat Martinlaakson K-Supermarketin seinustalla. 

Ihmisen ääni Martinlaaksossa

Paljasjalkaisena martsarilaisena voin sanoa, että parempaa paikkaa viettää lapsuutta sekä nuoruuttani muualla kuin Martinlaaksossa ei ole. Sain täältä kaiken, ystävät, koulut sekä harrastusmahdollisuudet. Ihmiset ovat reiluja toisiaan kohtaan,  auttavaisia ja ymmärtäväisiä.

Martinlaakson juna-asema. 

Mitä sana Martinlaakso tuo sinun mieleesi?

ja

 Onko Martinlaakso vaikuttanut elämääsi, jos on niin miten?

Paikallinen opiskelija William Smith V:

“Martinlaakso tuo sanan koti mieleeni. Martinlaakso on myös paikkana vaikuttanut suuresti siihen, millainen mies minusta on kasvanut. Huudeilla tutustunut moniin ystäviin, jotka tulevat olemaan lähellä sydäntäni koko ikäni, ja oppinut oikeastaan mitä on todellinen ystävyys.“

Niilo Astrén:

“Sana Martinlaakso tuo mieleen kodin, lapsuuden sekä kasvukivut. 

“Martinlaakso vaikutti mun elämään siten, että sain eväät loppu elämään, Hyvä ja huonot vinkit.“

Martinlaakson punainen kioski. Toiminut vuodesta 1980.

Paikallisen K-Supermarketin osastovastaava Markus Makkonen:

“Sana Martinlaakso tuo mieleeni työn. Sain täältä työni armeijasta päästyäni.“

“Koulu. Opiskelin Mercuria-kauppiaitten kauppaoppilaitoksessa.“ 

“Asunto. Muutimme juuri naisystävän kanssa tänne.“

“Mitä olen saanut? Martinlaakso on antanut minulle paljon ystäviä, hyvä sekä huonoja kokemuksia. Martinlaakso antoi minulle mahdollisuuden asettua aloilleni.“

Markus Makkonen työnteossa kiireisenä torstai aamupäivänä.