Aleksanteri Hakaniemi julkaisi perjantaina 10. marraskuuta viidennen singlensä Kynttilät tulevalta debyyttialbumiltaan. Artistinalku on toiminut aiemmin keikka-DJ:nä Justimukselle sekä Eveliinalle ja laulanut taustoja Reino Nordinille. Hakaniemi noussee vielä kovaan seuraan, sillä tänä vuonna julkaistuista singleistä kolme on ylittänyt kultarajan ja yksi platinarajan.

Kahdeksanvuotiaana kitaran käteensä napannut Hakaniemi aloitti laulamisen 15-vuotiaana.

Kolme vuotta sitten Kouvolasta Helsinkiin muuttanut Hakaniemi esiintyi trubaduurina Kouvolassa kaduilla, terasseilla ja baareissa. Armeijan vihreissä mies tapasi Sami Harmaalan Justimuksesta, joka pyysi miestä Hakaniemen heidän keikoilleen DJ:ksi.

Laulajan ura sooloartistina käynnistyi viime vuoden lopulla, kun esikoissingle Etsi mut ilmestyi. Biisit syntyvät yhteistyössä nuoren tuottajan Rafaelin kanssa.

– Yleensä kirjoitan ja sävellän biisit ja laitan ne iPhone-sanelimeen. Sitten lähetän ne Rafaelille. Ollaan molemmat kaks ihan nevöhööd-jätkää, mutta ollaan vaan alettu tekemään. Se 1 + 1 on enemmän kuin kaks, Hakaniemi jutteli toukokuisessa Suomipopin haastattelussa.

Liekit hyytyivät eroon

Kynttilät-single on noussut lyhyessä ajassa Spotifyn Suomen Top 50 -listan sijalle 12. Kuin niin monet miljoonat muutkin tekstit, käsittelee kyseinen biisikin eron jälkeistä elämää ja tunteita.

– Kun kirjoitin Kynttilät-biisiä, kirjoitin todella paljon yöaikaan. Parisuhde oli juuri päättynyt, joten biisi tuli kuin itsestään, Hakaniemi kertoo biisin synnystä.

Nuorella miehellä on plakkarissa jo hieno keikkahistoria dj-dekin takaa sekä taustalaulajana. Tällä viikolla Hakaniemi keikkailee perjantaina Varkaudessa WanuvaRockissa, joka on ikärajaton tapahtuma sekä lauantaina Forssassa Club 54 & Rock’s Cafe/Roof Barissa.

Lähteet: Sony Music, Radio Suomipop
Teksti: Riikka Möhkölä