Tottenham Hotspurs oli Manchester Unitedin niskan päällä heti ottelun alusta alkaen. Arkistokuva. (Kuva: Wikimedia Commons)

Mihin jäi ManUn viihdyttävä ja monipuolinen peli viime kaudelta? Manchester United koki järkyttävän 1-6 tappion sunnuntai-iltana Tottenhamia vastaan. Neljä päästettyä maalia ensimmäisellä puoliajalla sitten vuoden 1957. Alkaa tuntumaan siltä, että jonkinlaisia ennätyksiä paukutellaan joka ikinen kerta, kun Manchester United pelaa oman ottelunsa. Eikä kyse ole todellakaan positiivisista ennätyksistä.

Jopa Manchester Unitedin ex-laitapuolustaja Gary Neville kommentoi ottelun jälkeen raivoissaan Sky Sportsille, että pelaajat olivat uskomattoman huonoja ja tässä nähdään, kuinka kärkijoukkueet ovat tuhlanneet rahaa siirtoihin kesän aikana ja päässeet niskan päälle jo ennen kauden alkua.

Unitedin vetonaula Ole Gunnar Solskjær kertoi myös ottelun jälkeen, ettei pelejä voiteta henkilökohtaisia virheitä tekemällä eikä varsinkaan tämän tyyppisillä peliesityksillä. Hän myös sanoi tämän olevan manageriuransa surkein päivä sekä nosti kätensä pystyyn virheen merkiksi ja kertoi ottavansa vastuun tuloksesta ja pelaajavalinnoista kyseiseen otteluun. Väitän tämän kuitenkin olevan järkyttävää hevonkakkaa, koska pelaajathan ovat itse vastuussa tekemistään aloittelijan virheistä. Tarkemmin sanoen, tämän kaltaisilla peliesityksillä ei pärjäisi edes Veikkausliigassa, korkeintaan 6. divarissa.

Olisiko Ole Gunnarin jo aika siirtyä sivuun? Hänelle ei välttämättä ole annettu aikaa vielä riittävästi, mutta pointti on siinä, että minkäänlaista kehitystä ei ole tapahtunut joulukuun 2018 jälkeen. Tarjollahan olisi esimerkiksi huippuvalmentaja Mauricio Pochettino, jonka pelifilosofiasta on pitkälti kiittämistä Marcelo Bielsaa. Nopea ja korkean intensiteetin pelityyli olisi kovinkin tervetullutta Carringtonin harjoituskeskukseen sekä ihan Old Traffordille asti. Se, jos jokin olisi upeaa.

Se, että Liverpoolin pakka saatiin kasaan ja eteenkin toimimaan vei oman aikansa, mutta ainakin kehityksen pystyi näkemään jopa Cavern Pubin puolisokea vanhempi kanta-asiakaskin. Tästä voidaan kiittää pelkästään Jurgen Kloppia ja hänen tuomaa filosofiaansa sekä positiivista ja innostavaa luonnettaan. Hän oli pitkään päävalmentaja, joka kävi aina pelin jälkeen kiittämässä ja tsemppaamassa oman sekä vastustajajoukkueen pelaajia. Tätä on nyt alkanut tapahtumaan yhä useammassa joukkueessa, mikä on minun mielestäni todella hyvä asia.

Luojan kiitos muutama vahvistus joukkueeseen on tulossa tässä maajoukkuetauon aikana, jotka tuovat aina toki pelillisiä vaihtoehtoja lisää, mutta myös kokemusta. Melkeinpä jo varmoiksi siirroiksi on tituleerattu PSG:n kokenut hyökkääjä Edinson Cavani sekä FC Porto:n laitapuolustaja Alex Telles. Hyökkäyspuolen ymmärrän, että sinne tarvitaan puhdas kärkipelaaja, mutta laitapuolustaja ei olisi tullut mieleen heti ensimmäisenä. Esimerkiksi tätä Tottenhamia vastaan pelattua peliä tai vaikka muutamaa aikaisempaa peliä analysoidessa ensimmäinen asia, mikä tulee mieleen on äärimmäisen surkea keskuspuolustus. Pitäisikö sille tehdä jotain?