H. C. Andersenin rakastettu Lumikuningatar-tarina tuodaan ensimmäistä kertaa jäälle Suomessa. Tampereella joulukuussa 2021 avautuva Uros Live -areena tarjoaa ainutlaatuiset puitteet kaikkien aikojen suurimmalle kotimaiselle jäätuotannolle, jossa ovat mukana taitoluistelijat Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity. Jääkiekkoilijoista mukana ovat Niklas Hagman, Marko Anttila, Jenni Hiirikoski ja Pekka Saravo.

Hankkeen tuottajat, tapahtumayhtiö Tampere-talo Oy sekä Kantelinen Company Oy, ovat koonneet jäätuotantoon nimekkäiden luistelutähtien lisäksi kansainvälistä arvostusta keränneet valosuunnittelun, ohjauksen, käsikirjoituksen ja puvustuksen ammattilaiset. Klassikkotarina Lumikuningattaresta saa jäällä uuden sovituksen, jonka sävellyksestä vastaa Tuomas Kantelinen.

Lumikuningattaren roolissa nähdään taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi. Jäällä hurmaa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö. Mukana ovat jäätanssin euroopanmestarit ja moninkertaiset MM- ja EM-mitalistit Susanna Rahkamo ja Petri Kokko sekä taitoluistelija Mila Kajas. Esityksen vahvan ytimen muodostaa kansainvälisesti menestynein muodostelmaluistelujoukkueemme Marigold IceUnity.

Maamme tunnetuimmista jääkiekkoilijoista ovat mukana pitkän NHL-uran tehnyt Niklas Hagman, Tappara-ikoni Pekka Saravo sekä maajoukkuekapteeni ja Suomen menestyneimpiin naisjääkiekkoilijoihin lukeutuva Jenni Hiirikoski. Jäällä nähdään myös MM-kultajoukkueen ja Jokerien KHL-joukkueen kapteeni Marko Anttila.

(kuva Lumikuningatar Press, Saara Salmi) Pekka Saravo on yksi Lumikuningatar jääshowhun osallistuvista jääkiekkoilijoista

Pekka Saravo kertoi Kaupunkiradion aamupäivässä toimittaja Sara Honkavaaralle osallistumisestaan projektiin. Kuuntele koko haastattelu tästä:

Sara Honkavaara haastatteli Pekka Saravoa Kaupunkiradion aamupäivässä

Pekka Saravo kertoo mikä sai hänet lähtemään mukaan Lumikuningatar produktioon.

Millainen projekti Lumikuningatar tulee kokonaisuudessaan olemaan?

Mitä Saravo itse odottaa eniten projektilta?

Kiira Korpi on jääshown päätähti. Kiira oli Kaupunkiradion haastateltavana pe 12.3.2021. Tässä hän kertoo omasta osuudestaan projektiin.

Kiira Korpi esittää Lumikuningatar jääshowssa pääroolin. (kuva: Lumikuningatar press, Saara Salmi)
Mikä sai Kiira Korven lähtemään mukaan projektiin?
Millainen projekti on kokonaisuudessaan?

Mitä Kiira Korpi odottaa eniten projektilta?

Haastattelut: Sara Honkavaara