Hilla Valkonen on 23-vuotias, Järvenpäästä ja töissä RTV-yhtymällä Järvenpään Peltolassa.

Hillan kiinnostus päätyä työskentelemään sisustusmyymälään alkoi hänen siskonsa ehdotuksesta pelkkiin viikonlopputöihin.

“Mun sisko soitti mulle ja kysy, et haluanko tulla viikonlopuiksi töihin RTV:lle ja sit mä vähän  niinkun jäin tälle tielle”, kertoi Hilla kysyttäessä, mikä sai päätymään tänne töihin.

Kysyttäessä työnteon parhaimpia puolia Valkonen kertoo monipuolisuuden oleva(n) yksi isoimmista parhaista puolista

“monipuolisuus, täällä mikään päivä ei oo samanlainen kuin toinen ja täällä on laidasta laitaan tehtävää, että on tosi laaja työnkuva”, toteaa Hilla.

Mutta haastattelun jatkuessa ja kysyttäessä myös niitä työn negatiivisia ja huonoja puolia niin löytyihän hänellä niihinkin vastaus 

“Huonointa ovat  tosi haastavat reklamaatiotilanteet, joissa asiakkaan ja myyjän näkemykset saattaa poiketa, mutta ne tilanteet pitää aina käsitellä sillain, että  jää hyvä asiakaskokemus ihmisille.Että tavallaan joutuu todella haastavissa tilanteissa navigoida ihan kylmiltään, mikä on kivaa, vaikka  se on haastavaa myös. Mutta, se on jännittävin asia tässä työssä, kun on niin iso vastuu, esim: jos sä myyt 5000 euron verran  väärää parkettia, niin sun pitää oikeesti luovii se tilanne läpi.Tai jos tulee valitus, että  on muka myyty 5000 euron verran myyty väärää parkettia, niin siinäkin joutuu kikkailee tilanteen kikkailemaan läpi sillä tavalla ettei kenellekään jää paha mieli”,sanoo Hilla.

Tulevaisuuden suunnitelmista kysyttyä selvisi että suunnitelmat jatkolle ovat Hillalla selviä. Joista selvisi, että opiskelu ainakin on lähitulevaisuudessa haluttu vaihtoehto.

“Muutaman vuoden katselen vielä ja haen opiskelemaan. Periaatteessa aina seuraavan vuoden yhteishaku on suunitelmana, ettei tää mikään loppuelämän ala ole. Että kyllä tulevaisuuden suunitelmissa olisi ehkä muutakin alaa mietinnässä, mutta katsotaan nyt.”,toteaa Hilla.

Keskustelun edetessä, väistämättömäksi aiheeksi nousee tietenkin tulevaisuus, ja mitä negatiivisia vaikutuksia sillä voi olla alaan ja työpaikkaan. 

“Esimerkiksi tällä hetkellä koronatilanne on vaikuttanut todella paljon raaka-aineiden saatavuuteen, että  rahtiliikenne takkuilee  ja raaka-aineiden hinnat nousee todella paljon.

Jos tää ongelma jatkuu, että  tulee tämmöisiä  kansainvälisiä selkkauksia tai pandemioita, jotka vaikuttaa tavaran liikkumiseen, esimerkiksi meillä on puun hinta tuplaantunut vuoden sisällä.Jos tämä  jatkuu tulevaisuudessa ja tulee esim.  ilmastokriisejä sun muita, saattaa olla jatkossa kallista remppailla ja rakentaa kotiaan,” kertoo Hilla.

Kysyttäessä kenelle työ sopii, ei Hilla tässäkään jää sanattomaksi.

“Sellainen, joka on sen verran sosiaalinen,  että jaksaa huononakin päivänä hymyillä asiakkaille ja katsella niiden kanssa värejä, ja pitää kanssa ehkä olla kiinnostusta ja innostusta suunnitella ihmisten kanssa heidän  visioita todeksi.Ei kumminkaan  tarvitse  olla mikään ihmisrakas, mutta  sosiaalisesti hyvin jaksavainen”,  sanoo Hilla.

Tietenkin jos kysytään työn ammattilaiselta että kenelle työ sopii, niin on varsin luonnollista kysyä myös että, kenelle työ sitten ei sovi?

“Heille, jotka haluavat  olla aina oikeassa ja jotka eivät  uskalla pyytää apua. Myös jos et   halua koko ajan kehittyä lisää, koska pintakäsittely ja sisustusala on aloja mitkä ei oo ikinä samanlaisia. Kaikki tuotteet muuttuu ja EU-säädökset muuttuvat ja ylipäätään kaikki muuttuu koko ajan. Että,  sun  pitää koko ajan pysyy ajan hermoilla että,mikä on oikee tuote minnekkin. Ja  jos ärsyttää  koko ajan opiskella uutta, niin ei kannata tulla tänne.” kertoo Hilla.

Päätettäessä lämminhenkistä haastattelua, viimeiseksi jäi kysymys että onko heidän firmallaan mitään mottoa tai slogania?

Mirolla (työkaveri) on semmoinen  mikä on tarttunut meihin muihinkin täällä niin,  “kuka meille mitään mahtaa” mainitsee Hilla.