Katsomot olivat täynnä ja peli oli viihdyttävää.

Esport Oilers voitti Westend Indiansin tiukassa Tapiolan urheiluhallissa perjantaina pelatussa Espoon derbyssä maalein 5-4 rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Ottelu oli vaiherikas, sillä molemmat saivat olla kuskin paikalla. 

Ottelu oli pitkän aikaa todella tasainen, sillä ensimmäistä maalia saatiin odottaa. Ensimmäinen erä pelattiin maaleitta. Toisessa erässä maalitili avattiin, mutta vasta ottelun puolivälin jälkeen, kun Westend Indiansin Valtteri Kainulainen maalasi lukemiksi 0-1 ohi Oilersin maalivahti Joonas Kaltiaisen. Noin minuutti tämän jälkeen Oilers sai kaivaa pallon jälleen omasta maalistaan, kun Aaro Astala onnistui läpiajosta alivoimalla. Oilers sai aikaan kavennuksen vielä toisessa erässä Matias Veikkolan osumalla. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 1-2. 

Vierasjoukkue Westend Indians juhlimassa maalia.

Kolmas erä tarjosi maaleja. Oilers teki viiteen minuuttiin kolme maalia, joista kaksi laukoi Casper Pfitzner, ja 3-2 -maalin viimeisteli juuri Salibandyliigan tammikuun pelaajaksi valittu Rasmus Kainulainen. Näin Oilers siirtyi nopeasti jo 4-2 -johtoon. Indians piristyi kuitenkin ja tuli kuin tulikin tasoihin Samuli Junnilan ja toistamiseen onnistuneen Aaro Astalan maaleilla. Jatkoajalla ratkaisua ei saatu, mutta rangaistuslaukauksilla Oilers oli parempi ja nappasi lisäpisteen itselleen. 

Kuvassa etualalla joukkueen illan tehomiehet Oilersin Casper Pfitzner oikealla ja Indiansin Aaro Astala vasemmalla. Molemmat tekivät ottelussa kaksi maalia.

Ottelun jälkeen Westend Indiansin päävalmentaja Petri Timonen summasi tuntemuksiaan tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

-Tietenkin harmittaa. Tätä sarjaa pelataan silleen, että pitäisi voittaa näitä pelejä. Päällimmäisenä se, että harmittaa hävitä.

Timonen kertoi olevansa tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Meidän edellinen peli oli todella heikko, niin kyllä me nyt nostettiin taas rima suurin piirtein omalle tasolle. Mielestäni pelattiin ihan hyvä peli, mutta tänään se ei valitettavasti riittänyt. Jatketaan tästä ja pyritään siihen, että tuo taso pysyisi ja vähän pystyttäisiin siitä petraamaan, niin hyvä tulee.

Tämä oli kauden toinen Espoon derby. Ensimmäinen päättyi Oilersin voittoon 6-7. Timonen näkee otteluiden olevan juurikin tasaisia.

– Kyllä nämä aika tasaisia on. Tässä molemmat joukkueet haluavat kynsin ja hampain voittaa, niin kyllä nämä ovat silleen kaudella isoja pelejä noille pelaajille. Tässä on kaksi hyvää joukkuetta vastakkain ja minun mielestäni pelattiin taas laadukasta salibandya. Molemmat joukkueet pelaavat hyvää salibandya. Tasaisia ovat väännöt joka kerta oikeastaan. Harvemmin repsahtaa.

Westend Indiansin Päävalmentaja Petri Timonen ohjasti joukkuettaan.

Hyvää salibandya ja täysi katsomo

Erätauolla pienet juniorit pääsivät pelaamaan omaa peliä.

Itse ottelutapahtuma sekä ottelu olivat viihdyttäviä. Tapiolan urheiluhalli oli aivan loppuunmyyty ja tunnelma oli hyvä. Paikalla oli molempien joukkueiden, Oilersin sekä Indiansin, kannattajia. Ottelun kuuluttajalla oli hyvä meininki, ja hän kehottikin yleisöä kannustamaan ja olemaan pelissä mukana. Vaikka ottelu olikin kuuma paikallisvääntö, niin kaikki sujui hyvin ilman mitään välikohtauksia. Ottelun kiinnostavuus kasvoi pelin edetessä.

Yksi monesta katsojasta oli Tapio Uimonen, joka oli tullut katsomaan jännää Espoon derbyä. 

-Oma poikani sai tulemaan katsomaan ottelua. Hän on pelannut A-junioreissa Oilersissa.

Uimosella on lajitaustaa perheensä kautta.

-10 vuotta on tullut seurattua. Kolme poikaani on pelannut salibandya.

Uimonen oli kotijoukkueen eli Oilersin puolella illan ottelussa. Hänen mielestä derby tuo lisää mielenkiintoa peliin.

-Ehdottomasti tuo. Kävimme katsomassa myös Indians-Oilers -ottelua, vaikka en yleensä käy katsomassa Indiansin kotipelejä.

Uimosen mielestä peli näytti kuitenkin vaisulta. Näin hän kommentoi peliä toisen erän jälkeen.

-Näyttää todella varovaiselta ja puolustusvoittoiselta. Aivan kuin katsoisi jalkapalloa.

Tapio Uimonen oli lähtenyt katsomaan Espoon derbyä paikan päälle.

Kolmannessa erässä pelistä tuli kuitenkin paljon viihdyttävämpää katsojan silmin, kun maaleja alkoi tulla liukuhihnalta. Ottelu oli muutenkin todella vauhdikasta ja nopeaa. 

Salibandyliiga on pääsarja Suomessa. Peli on todella uskomattoman näköistä siinä mielessä, että pelaajat ovat samaan aikaan nopeita ja taitavia. Esimerkiksi pallonkäsittelyä voi vain ihmetellä. Salibandyliigan ottelu on kokeilemisen arvoinen kokemus. Katsojille se tuo paljon jännittäviä hetkiä ja mukaansa tempaavia tilanteita.

Kuvat: Leevi Nupponen