Pia Adlivankin tekee unelmatyötään osaamisella ja sydämellä.

Toimitusjohtajan työ Linnanmäellä on monipuolista ja palkitsevaa, vaikka vapaa-aikaa jääkin vähän.

Huhtikuun lopusta lokakuun loppuun Linnanmäen vakituisten työntekijöiden fokus on huvipuiston operoinnissa, kun taas lokakuun lopusta huhtikuun loppuun tehdään runsasta suunnittelutyötä.

”Valmistaudumme tuleviin kausiin ja valmistelutyötä onkin paljon”, toimitusjohtaja Pia Adlivankin täsmää.

Neljä ja puoli vuotta toimitusjohtajana toiminut Adlivankin kertoo mission olevan merkittävä tekijä työssään.

”Linnanmäen tuotoilla tuetaan lastensuojelutyötä Lasten Päivän Säätiön kautta, joten samalla teemme hyvää”, hän toteaa.

Tärkeäksi osaksi työtä nousee myös henkilöstön hyvinvointi. Pia kertoo, että hänen tehtävänsä on varmistaa jokaisen olevan oikealla paikalla ja että jokaisen työntekijän on mukava tulla töihin. Toimitusjohtaja uskoo, että motivoitunut ja innostunut henkilöstö takaa asiakkailleenkin onnistuneen elämyksen.

Linnanmäen työyhteisössä on hyvä yhteishenki. (KUVA: Pia Adlivankinin arkisto)

Linnanmäen taika

Linnanmäellä on vahva kulttuuri ja perinteet. Adlivankinin mukaan arvokasta on myös henkilöstön intohimo huvipuistoa kohtaan. Paikassa on jotain erityistä.

Ihmiset ovat vierailleet huvipuistossa lapsena, teininä, omien lastensa kanssa ja lopulta isovanhempina. Jokaisella on Linnanmäestä myös mielipide.

”Linnanmäki on kaikkien suomalaisten oma huvipuisto”, Pia pohtii.

Hän listaa kolme tärkeää seikkaa työstään: tuotto menee hyvään tarkoitukseen, asiakkaille luodaan ainutlaatuisia kokemuksia ja nuoret työllistyvät.

”Linnanmäki työllistää 650 nuorta joka kesä ja me haluamme luoda heille hyviä kokemuksia työelämästä”, hän kertoo.

Linnanmäeltä saa myös hyvää esimieskokemusta, kun jopa 20 –vuotiaat pääsevät esimiestehtäviin.

”Nuorten kanssa on mukavaa tehdä töitä”, Pia lisää.

Vuoden kohokohtia on kaksi

Kun kausi alkaa keväällä ja portit avataan, on taustalla huikea työ ja helpotus.

”Olen itse aina paikalla, kun ovet avataan ja se on mahtava tunne”, Adlivankin  hehkuttaa.

Toisaalta upea tunne on myös lokakuussa, kun kauden päätös häämöttää. Toimitusjohtajan mukaan silloin ilmassa on ylpeys onnistuneesta kaudesta.

”Sitten huilaamme hetken ja pian jatkamme seuraavien kausien suunnittelua”, hän summaa.

Linnanmäen porttien avaaminen kauden alussa on yksi Adlivankinin työvuoden kohokohta. (KUVA: Pia Adlivankinin arkisto)

Unelmien työpäivä on joka päivä

Adlivankinin unelmien työpäivä toteutuu, kun pystyy auttamaan muita onnistumisessa ja näkee, että saadaan mahtavia asioita aikaiseksi hyvässä yhteishengessä. Se toteutuu Linnanmäellä helposti.

”Olen unelmieni työpaikassa”, hän sanoo onnellisena.