Diakonissalaitoksen liikkuva terveysneuvoyksikkö. ( KUVAKAAPPAUS: Theseus / DIAK)

Diakonissalaitoksen liikkuva terveysneuvontayksikkö on nimensä mukaisesti liikkeellä. Pakettiautoon rakennettu liikkuva terveyspalveluita tarjoava palvelukeskus, on luotu täydentämään kiinteiden neuvontapisteiden palveluita.

Auton tarjoamat palvelut ovat tarkoitettu pääsääntöisesti suonensisäisiä huumeita käyttäville henkilöille, ja se tarjoaa asiakaskunnalleen ruiskujen ja neulojen vaihtoa, rokotuksia, sekä HIV-pikatestauksia.

Vantaalla ja Tampereella toimivassa yksikössä päivystää vähintään kaksi työntekijää, joista toinen on terveydenhuollon ammattilainen.

Liikkuvan terveysneuvontayksikön palvelut ovat käyttäjäkunnalleen maksuttomia, ja niissä on mahdollisuus asioida anonyymisti.

Yksikössä onnistuvat myös pienet terveydenhuollon toimenpiteet, esimerkiksi tulehtuneiden pistojälkien puhdistukset. Asiakkaat voidaan ohjata tarvittaessa eteenpäin terveyskeskuksiin.

Asiakkaille pyritään tarjoamaan mahdollisimman matala kynnys tulla palveluiden pariin, huumeidenkäyttäjälle voi olla helpompi saapua ilta-aikaan parkkipaikalla päivystävälle autolle, kuin mennä jonottamaan terveyskeskukseen muiden silmien alle.

Diakonissalaitoksen liikkuva terveysneuvontayksikkö (Kuva; Diakonissalaitoksen liikkuva terveysneuvonta)