Mukkulan Kartanon näkymä Vesijärvelle. (Kuva: Matilda Jansson)

Lahti tunnetaan radiomastoista, hyppyrimäistä, ja Temptation Island -ohjelman osallistujista, mutta nämä vähemmän tunnetut paikat ovat taatusti näkemisen arvoisia helsinkiläisturistille.

Näyttävien hyppyrimäkien sekä eri värejä hehkuvien radiomastojen lisäksi Lahdesta löytyy nähtävyyksiä, joita turisti ei välttämättä tulisi itse ajatelleeksi. Osa niistä sijaisee reilusti Lahden keskustan ulkopuolelta, minkä takia ne ovatkin epätavallisempia kohteita.

Messilän Camping alue sijaitsee Hollolassa, aivan Vesijärven äärellä. (Kuva: Matilda Jansson)

Helsingistä Lahteen pääsee muun muassa junalla tai bussilla. Junamatka kestää noin tunnin. Matka junalla Lahteen maksaa aikuiselta reilu kymmenen euroa ja opiskelijalta noin kuusi euroa. Bussilla matkaan kuluu noin puolitoista tuntia, ja se maksaa alle kuusi euroa.

Lahteen tullessa julkisilla saavutaan joko matkakeskukselle tai rautatieasemalle. Kumpikin sijaitsee aivan keskustan lähettyvillä, mutta löytyykö sieltä kaikki tarvittava? Tässä muutamia paikkoja, jotka lämmittävät turistin sydäntä.

Mukkulan kartano

Lahden Mukkulan rannasta löytyy historiallinen kartano. Se sijaitsee kummun huipulla, josta aukeaa upeat näkymät Vesijärvelle. Kartanossa voi sekä majoittua että järjestää erilaisia tapahtumia, kuten häitä, kokouksia ja muita tilaisuuksia. Lisäksi siellä on ravintola, josta voi tilata menu- ja buffetvaihtoehtoja. 

Mukkulan kartano on näyttävä myös talvella. (Kuva: Matilda Jansson)

Kartanoon kuuluu rantasauna. Talvella voi harrastaa avantouintia ja kesäisin nauttia hiekkarannasta. Mukkulan kartanon historia ulottuu 1400-luvulle saakka. Nykyään sen omistaa Lahden kaupunki.

Mukkulan rannassa on talvisin mahdollista uida ja saunoa. (Kuva: Matilda Jansson)

Kahvila Kariranta

Tämä söpö ja tunnelmallinen kahvila sijaitsee Lahden satamassa veden äärellä vanhassa puutalossa. Kahvilan sisustus on kodikas ja vintage-tyylinen, ja terassilta on upeat näkymät Vesijärvelle.

Kahvila Kariranta kantaa näkymän Vesijärvelle. (Kuva: Matilda Jansson)

Messilä Camping

Aivan Messilän laskettelukeskuksen kupeessa Vesijärven rannalla sijaitsee leirintäalue Messilä Camping. Alueella on hiekkaranta, pieni satama, hirsihuviloita, leirintämökkejä sekä matkailuauto-  ja telttapaikkoja. Campingin ytimessä on ravintola ja kahvila. 

Messilän Camping on suosittu ympäri vuoden. (Kuva: Matilda Jansson)

Ravintola Torvi

Tämä on ”Lahen baarikulttuurin kehto”. Torvi sijaitsee Lahden keskustassa, lähellä rautatieasemaa. Torvessa esiintyy bändejä joka lähtöön: on punkkia, metallia, räppiä, hiphoppia ja reggaeta. Ravintola on perustettu vuonna 1966.

Ravintola Torvi on suosittu illanviettopaikka lahdessa. (Kuva: Matilda Jansson)

Kotiniemen siirtolapuutarha

Kotiniemessä sijaitseva, Lahden ainoa siirtolapuutarha on söpö paikka kierrellä vaikkapa kesällä. Alueella pääsee ihastelemaan erilaisia mökkejä. Siirtolapuutarhan kadut ja kujat on nimetty erilaisten vihannesten mukaan. Paikka sijaitsee aivan Alasenjärven rannassa, joten täältä pääsee myös uimaan ja soutamaan.

Siirtolapuutarhan Sellerikujan värikkäät mökit. (Kuva: Matilda Jansson)

Bus Burger

Tätä ruokapaikkaa ei kannata missata! Ravintola Bus Burger sijaitsee hieman kaupungin ulkopuolella, siirtolapuutarhan lähettyvillä. Kyseessä on jenkkityylinen diner, jonka ruokapöydät on rakennettu vanhanaikaisten koulubussien sisälle. Paikassa soivat amerikkalaiset pop- ja rock-klassikot. Hampurilaiset valmistetaan grillissä, ja kävijöitä on riittänyt. 

Bus Burgerissa on mahdollista syödä vanhan koulubussin sisälle rakennetuissa pöydissä. (Kuva: Matilda Jansson)