Helsinkiläinen kuvataiteilija Sanna Vakkilainen on erikoistunut maalaamiseen. Innostus taiteen tekemiseen on lähtenyt jo pienestä pitäen. Sanna kasvoi taiteellisessa perheessä jossa vanhemmat ja sisarukset kannustivat taiteelliseen ilmaisuun.

Sanna Vakkilaista kannustettiin jo lapsesta asti toteuttamaan omaa taiteellista ilmaisuaan. Perheessä musiikki ja kuvataiteet olivat vahvasti mukana arjessa. Sanna aloitti lapsena Espoon taidekoulussa, jossa Sanna kävi 19-vuotiaaksi saakka. Espoon taidekoulussa Sanna kiinnostui öljymaalaamisesta ja hän maalasi ensimmäisen öljymaalauksensa 13-vuotiaana.


Lukio herätti kiinnostuksen taiteilijan ammatista.  

Sanna kävi Helsingin Kuvataidelukion jossa ajatus viedä taiteilijan uraa eteenpäin heräsi. Lukion jälkeen Sanna pääsi Vapaa-taidekouluun opiskelemaan maalaamista.  Sanna on myös kouluttautunut ratkaisukeskeisten taideterapeuttisten menetelmien ohjaajaksi.  

Taiteilijana oleminen ei ole pelkkää luomistyötä.

Sanna nauttii työstänsä suuresti, vaikka taloudellisesti se ei ole aina helppoa. 

“Taiteilijalla pitää olla palava intohimo tehdä omaa taidetta, jotta uskaltaa elää taloudellisesti epävarmaa elämää” kertoo Sanna. 

Taiteilijan työ ei ole ainoastaan taiteen tekoa, vaan pitää toimia itse omana managerina, nettisivujen ylläpitäjänä ja promoottorina. 

Sanna kertoo työssään olevan parasta ilmaisun vapaus, omien aikataulujen päättäminen, lapsekas innostus taiteen tekemiseen ja kun näkee ihmisten nauttivan taiteestaan.  

“en pidä teoksiani puhtaasti abstrakteina, koska teoksissa voi ja saa nähdä erilaisia asioita, kuten maisemia tai eläimiä. “ Sanna paljastaa.


Sanna löytää töihinsä inspiraatiota ympäristöstään, eri elämäntilanteista, luonnosta sekä musiikista. Sanna pitää musiikkia hyvin tärkeässä osassa elämäänsä ja taideteoksien luomisprosessia. Sannalla on myös kokemusta musiikin tekemisestä, soittamisesta ja laulamisesta. Sanna pääosin käyttää teoksissaan öljymaaleja- ja liituja. Akvarellimaalauksia Sanna tekee myös mielellään, mutta öljymaalaukset ovat vieneet Sannan enemmän mukaansa.

“Öljymaalauksessa minua kiinnostaa sen historia ja miten öljymaalilla on laajat käyttötekniikka mahdollisuudet. Maalaan mieluiten lattialla, jotta voin työstää maalausta eri suunnista.” Sanna kertoo.


Sannan kovan työn tulos 

Sanna on kokenut erilaisia palkitsevia hetkiä taiteilijan urallaan, mutta yhdeksi kohokohdakseen Sanna kertoo, kun vuonna 2020 Sannan teos Memory ostettiin valtion taidekokoelmaan. Sanna on oppinut paljon tehdessään muiden taiteilijoiden kanssa yhteisen teoksen Porvoon Triennaalia varten.

“Muiden kanssa taiteen luominen vaati kompromissien tekoa, jotta jokainen olisi tyytyväinen yhteiseen teokseen ja kaikkien taiteelliset näkemykset otettaisiin huomioon.” Sanna toteaa.

Sanna on tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen taiteilijana ja suhtautuu  tulevaisuuteen toiveikkaana ja positiivisena. Sanna luo teoksiaan tällä hetkellä Vallilan työhuoneella parin muun taiteilijan kanssa. 

“Tulevaisuudessa toivon kuitenkin omaa työtilaa, koska silloin omien teosten säilyttäminen helpottuisi suuresti.” Sanna kommentoi.

Sanna unelmoi myös omien näyttelyiden pitämisestä ympäri Suomea sekä mahdollisesti myös ulkomailla.


http://www.sannavakkilainen.com/