Syksyn saapuessa kuntosalien kävijämäärät alkavat kasvaa ja vilkastua. Kuopiossa on kuntosaleissa monenlaista tarjontaa, niin kaupungin järjestämiä kuin yksityisiäkin. Kaupungin kuntosaleissa vetävät puoleensa erityisesti halvat hinnat, yksityisissä taas monipuolisuus.

Uimahallin kuntosali

Kuopion Niiralan Uimahallin yläkerrassa on kuntosali. Uimahallin kassa on auki 06:00–20:00 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, 08:00–20:00 tiistaisin ja torstaisin sekä 09:00–16:00 lauantaisin ja sunnuntaisin. Uimassa ja kuntosalilla saa olla vielä puoli tuntia kassan sulkemisen jälkeen.

Aikuiset pääsevät Niiralan Uimahallin kuntosalille hintaan 8.60 euroa. Alehintaan, joka on 10% (0.78 €) normaalihintaa alempi, pääsevät ala-ikäiset, opiskelijat, varusmiehet ja siviilipalveluksessa olevat, invalidit ja työttömät. Kuntosalille voi ostaa myös sarjakortteja, jotka kattavat 10, 25 tai 50 käyntikertaa. Salia saa käyttää 2.5 tuntia kerrallaan sisääntuloleimauksesta poistumisleimaukseen. Samalla käynnillä voi käydä myös paikan uimatiloissa, jos 2.5 tunnin aika ei ole vielä mennyt umpeen.

Halvat hinnat

Niiralan Uimahallin kuntosalia ei mainosteta juurikaan Internetissä, josta löytyvät ainoastaan paikan perustiedot. Jos salilla on tarjota erityisiä palveluita, niistä ei Internetissä mainita. Se ei kuitenkaan vaikuta kuntosalin asiakasmäärään, joka pysyy vakaana. Niiralan Uimahallin asiakasneuvojan Salla Miettisen mukaan uusiakin asiakkaita tulee.

–Syksy on aina sellaista aikaa, kun opiskelijat tulevat kaupunkiin. Sen myötä tulee uusia kasvoja asiakkaiksi, kertoo Miettinen.

–Nyt on vielä rauhallista, kun hyvät säät ovat jatkuneet. Ei ole ollut toistaiseksi ruuhkaa. Tilanne kuitenkin voi muuttua, kun säät alkavat huonontua.

Miettinen ei ole myöskään huolissaan siitä, että Kuopion yksityiset kuntosalit veisivät Niiralan Uimahallin kuntosalilta asiakkaita.

–Yksityisten kuntosalien olemassaolo ei ole vaikuttanut kävijämäärään. Meillä kuukausikortit ovat sen verran edullisia, hän kertoo.

–Niiralan Uimahallin kuntosalissa vetää puoleensa hyvät laitteet ja edullisuus. Kuukausikortilla saa käydä sekä kuntosalilla että uimassa, mikä on asiakkaista edullista. Yksityisten salien asiakkaita on jopa tullut meille halvempien hintojen perässä.

Monipuolinen yksityinen sali

Fressi-kuntosalin vastaanotto Kuopiossa on auki maanantaista torstaihin 11:00–19:30, perjantaisin 11:00–16:00 ja lauantaisin 09:00–12:00. Sunnuntaisin vastaanotto on suljettu. Kuntosalille pääsee kuitenkin kanta-asiakaskortilla joka päivä 05:00–23:00.

Fressi-kuntosalin toimintaa voi kokeilla kolme päivää ilmaiseksi. Muuten salin kuukausihinta on 60–80 euroa. Kuntosali tarjoaa monia erilaisia palveluita ja liikuntamuotoja. Saatavilla on erilaisia ryhmäliikuntatunteja itse kuntosalin ohella. Fressillä työskentelevät niin personal trainerit, fysioterapeutit kuin hierojatkin. Samassa paikassa on siis mahdollista käyttää monia erilaisia palveluita.

Menestynyt ja monipuolinen

Karoliina Mäyrä, Kuopion Fressi-kuntosalin fysioterapian ja trainereiden aluepäällikkö, on nähnyt syksyn alkaessa asiakkaiden salikäyntien lisääntymistä.

–Hellekesän jälkeen käynti on alkanut vilkastua, varsinkin nyt syyskuussa, kertoo Mäyrä.

–Ihmiset ovat lomailleet paljon ja olleet rannalla kesällä, joten nyt monesta on kiva palata liikkumaan ja kuntosalillekin.

Uusiakin asiakkaita on tullut tutustumaan ja katsomaan paikkaa, miettien liittymistä.

Syksyn suunnitelmat Fressillä ovat yhdistelmä uutta ja vanhaa.

–Meille tulee aina uutuustunteja ryhmäliikuntoihin. Muuten menemme perinteisellä tavalla eteenpäin, kertoo Mäyrä.

Mäyrän mielestä Fressin kilpailukeinona muihin saleihin, erityisesti kunnallisiin saleihin, on juuri Fressin monipuolisuus.

–Palvelutarjonta on suurin valttimme, hän toteaa.

–Olemme yksityinen sali ja meillä on omat ryhmäliikunnat, fysioterapiat ja muut. Laaja palvelujentuottajamme antaa hyvinvointia monelta eri kantilta. Tämä toimii meillä erona kaupungin saleihin, samoin kuin laadukkaat laitteet ja ammattitaitoiset ohjaajat.

 

Niiralan Uimahalli sijaitsee Hannes Kolehmaisen katu 4:ssä, Kuopion Fressi-sali Kauppakatu 33:ssa.

Kuntosalien kävijämäärät kasvavat syksyn alkaessa. (KUVA: Google.)

Anniina Savolainen